- Jeg skriver ofte inn et falsk navn og en falsk e-postadresse for å slippe forstyrrelser fra annonser og reklame, sier Sydney Polinchock (13).

Sammen med sin far, medie- og teknologiforsker David Polinchock, reiser hun verden rundt og holder foredrag der de samtaler om tenåringers forhold til teknologi i hverdagen.

Fredag besøkte de Mediekonferansen 2015 på Norefjell og innledet konferansens andre fagdag med sitt kritikerroste foredrag.

- Liker ikke sosiale medier

Med på laget har de 13 år gamle Luke Hunter. Luke representerer tenåringer som er over gjennomsnittet interessert i teknologi. Han interesserer seg for teknologien bak produkter og lager gjerne sine egne maskiner. Sydney derimot beskriver seg som mer "normal" sammenlignet med klassekameraten.

- Jeg liker ikke sosiale medier. Jeg ser ikke behovet for det, samtidig som det innebærer en risiko når man skal ut i arbeidslivet. Jeg ser heller videoer på nett og hører på podkaster, sier Luke.

Ei heller Sydney er spesielt opptatt av Facebook, og vier heller sin fritid til spill og streaming av TV-serier.

- Jeg har Facebook, men det er bare fordi jeg trengte det for å komme videre i et spill jeg bruker mye tid på. Det er ingenting på Facebook-profilen min, jeg bryr meg ikke hvis noen hacker den, sier hun.

Oppfattet som 50-årig kineser

Begge er også mindre begeistret for annonser og reklame på nett, og Sydney er skuffet over annonsørenes forsøk på tilrettelegging.

- Jeg undersøkte hva de hadde lagret om meg. Annonsene som dukket opp baserer seg på deres inntrykk av at jeg er en 50 år gammel kinesisk mann som er interessert i tog, forteller hun lattermildt.

- Hvis informasjonen som ble innhentet var mer riktig, så ville annonser vært mye mer spennende og interessante, samstemmer tenåringene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.