Den er blitt omtalt av noen som «verdens dyreste tweet.» I 2018 publiserte Tesla-eier Elon Musk en kort melding på Twitter – mikrobloggplattformen han har brukt flittig i mange år og til slutt kjøpte opp i fjor – der han sa at han vurderte å kjøpe opp alle utestående aksjer i elbilprodusenten og ta selskapet av børs, og at han hadde sikret finansiering til transaksjonen.

Tesla-aksjen steg, men det viste seg raskt at Musk ikke hadde sikret seg pengene, og oppkjøpet ikke ble noe av. Det amerikanske Finanstilsynet reagerte sterkt, og det endte med et forlik der Musk betalte 40 millioner dollar og trakk seg som styreformann. Han har imidlertid fortsatt som toppsjef i selskapet.

Musk ble saksøkt for mange milliarder av en gruppe aksjonærer som tapte penger på det som skjedde i 2018.

Fredag har juryen i den føderale domstolen i San Francisco konkludert med at Musk ikke kunne holdes strafferettslig ansvarlig, og at han ikke er skyldig i å ha villedet Teslas aksjonærer.

CNBC skriver at juryen brukte mindre enn to timer på å komme frem til kjennelsen.

Tvitret fra bilen

I retten forklarte Musk at folk ikke alltid reagerer slik han forventer når han sier noe i offentligheten.

– Bare fordi jeg tvitrer noe, så betyr ikke det at folk tror det eller handler i tråd med det, sa Musk til juryen for to uker siden.

I forkant av rettssaken forsvarte også Musks advokater mangemilliardærens fremferd. De vedgikk at både denne og senere tweeter ble sendt ut med litt for mye hast, og at de inneholdt unøyaktigheter, men at Musk virkelig var oppriktig da han snakket om oppkjøpet.

Det kom også frem at han sendte den første tweeten fra bilen sin, og at noe av bakgrunnen var en artikkel som hadde stått i Financial Times om at det saudiske statlige investeringsfondet hadde kjøpt seg opp i Tesla. Musk selv hadde kort tid i forveien hatt samtaler med fondet, og fryktet at innholdet i disse ville lekke, sa advokaten hans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.