Scholz, som også er visestatsminister i koalisjonsregjeringen med kristendemokratene CDU, blir i så fall den første tungvekteren som kaster seg inn i lederkampen.

Så langt har et titall relativt ukjente politikere fremmet sitt kandidatur til å lede et SPD i motbakke etter at Andrea Nahles kastet inn håndkleet i juni.

Partikilder sier til nyhetsbyrået DPA at Scholz meddelte sin beslutning i en telefonsamtale med SPDs fungerende ledertrio.

– Jeg er forberedt på kjempe om vervet hvis dere vil at jeg skal gjøre det, sa 61 år gamle Scholz ifølge Der Spiegel, som var først ute med nyheten fredag.

Sosialdemokratene har lidd en rekke skuffende valgnederlag, og flere i partiet tar til orde for å bryte ut av koalisjonen med statsminister Angela Merkel.

SPDs kurs vil avhenge sterkt av hvem som ender opp med å vinne partilederkampen, som ventes å bli avgjort senere i år gjennom en rekke partimøter.

SPD fikk bare 20,5 prosent oppslutning i valget i 2017 etter å ha vært det minste partiet i Merkels storkoalisjon i flere regjeringsperioder siden 2005.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.