Det kommer frem i en pressemelding fra Polaris Media.

Husby har tidligere vært nyhetsredaktør i avisen, og har jobbet i Adresseavisen siden 1998.

– Jeg er stolt og glad for å ha fått tillit til å lede redaksjonen i Adresseavisen i tiden fremover. Vi har fått til mye som vi kan være stolte av de siste årene. Vi har markert oss på viktige journalistiske satsinger og vunnet prestisjetunge priser som Årets avis i fjor og Årets innovasjon i år. Jeg gleder meg til å bygge videre på dette, sier Kirsti Husby i pressemeldingen.

Hun innrømmer at det er krevende tider i mediebransjen, og at endringer skjer raskt.

– Vi må fortsatt holde høyt tempo på fornyelse og bli enda flinkere til å utvikle journalistikken på digitale plattformer for å imøtekomme lesernes krav til oss. Samtidig er jeg sikker på at det viktigste vi gjør hver eneste dag er å lage journalistikk som betyr noe for leserne våre og som skaper debatt om viktige tema og samfunnsområder, sier Husby.

Fra avisredaktør til digital toppstilling

Mørseth gikk fra jobben som sjefredaktør i Adresseavisen for å jobbe som leder for Digital Norway – Toppindustrisenteret as, et nytt samarbeidsorgan som eies av 15 av Norges største virksomheter, blant annet Telenor, DNB, DNV GL, Statoil, Yara, Aker og Schibsted.

Styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen er glad for å ha funnet Mørseths etterfølger i egne rekker.

– Husby har hatt en sentral posisjon i Adresseavisens gjennom en årrekke og har opparbeidet seg en posisjon som en av Norges mest anerkjente nyhetsredaktører. Jeg har stor tro på at Husby vil bidra til fortsatt fremgang for Adresseavisen som et av de ledende mediehusene i Norge, sier Koch.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Det er antakeligvis sperregrensa som avgjør hvem som blir statsminister i Norge
Slik fungerer sperregrensen
02:55
Publisert: