– Det føles veldig riktig å begynne i Aller. Samtidig føles det veldig rart å forlate VG, sier Andersen til DN.

Andersen er ansatt som direktør for video i Aller-konsernet, og går inn i ledergruppen til Alexandra Beverfjord, som er administrerende direktør og sjefredaktør i Dagbladet.

– Det innebærer at jeg skal lede satsingen på levende bilder i Aller Media. Det vil si store huber som Dagbladet tv, Se og Hør, Autofil og KK, sier Andersen.

Andersen har jobbet i VG i snart 11 år, både som journalist og de siste årene programleder i VGTV. Der ledet han blant annet VGTV-sendingene fra rettssaken mot Anders Behring Breivik. I 2013 gjennomførte han også et 30 timers intervju med forfatter Hans Olav Lahlum – populært kalt verdens lengste intervju.

Første gang som sjef

Andersen har imidlertid aldri tidligere hatt sjefsansvar.

– Det har jeg egentlig vært ganske langt unna. Jeg tror det kommer til å bli gøy og ser positivt på det. Målet er å bruke de egenskapene jeg har brukt i mitt virke som kollega, programleder og ressurs i satsingene til VGTV, sier han.

Andersen, som på fritiden er en ivrig tryllekunstner, har nå et mål om å holde seg i bakgrunnen – og unngå å stå foran kameraet.

– Jeg tror nok jeg forsvinner fra skjermen, ja.

– Så det blir ikke en tryllespesial?

– Hahaha. Det får være andre som er foran kamera. Hvis du ser meg på tv, går det nok ganske dårlig med oss, humrer han.

Andre VGTV-exit på en uke

Tidligere denne uken sluttet sjefredaktør og administrerende direktør i VGTV, Helje Solberg, for å bli nyhetsdirektør i NRK. Den jobben overtar hun etter Alexandra Beverfjord, som ansatte Andersen i Aller.

Beverfjord sier til DN at hun er svært fornøyd med at Andersen går inn i hennes ledergruppe.

– Andersen har betydelig kunnskap om web-tv og har vært sentral i etableringen av tv-satsingen i VG. Han har vært med på å utvikle programkonsepter, og har tung erfaring. Publikum forventer mer og mer levende bilder som en naturlig del av dekningen. Også i nisjeområdene er levende bilder på full fart inn, sier Beverfjord.

Andersen starter i Aller på sensommeren. Han tror på god konkurranse mot sin gamle arbeidsplass.

– Jeg har stor tro på VGTV. Det er en kjempebra organisasjon, som ikke er avhengig av enkeltpersoner – om det skulle være programledere eller ledere. Men jeg er litt mer bekymret for VGTV nå – for det blir sterk konkurranse, fleiper han muntert.(Vilkår)