Sparebankstiftelsen DNB skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Det får DN bekreftet av flere kilder med kjennskap til prosessen. Nettstedet Medier 24 omtalte saken på lørdag, og trakk frem bankstiftelsen som aktuell kjøper på enten deler av Amedia, eller hele selskapet.

Både finansielle- og industrielle aktører som DN har vært i kontakt med i helgen, karakteriserer transaksjonen for oppsiktsvekkende og at det nærmest er vilt dersom en bankstiftelse faktisk kjøper opp Norges nest største medieselskap med over 70 publikasjoner. Amedia, har på lik linje med andre norske mediekonsern, slitt kraftig med inntjeningen de seneste årene, og selskapet står overfor betydelige utfordringer fremover.

DN har forsøkt å komme i kontakt med både Sparebankstiftelsens administrerende direktør André Støylen og hele stiftelsens styre. Den eneste som tok telefonen var styremedlem Petter Thoresen.

– Uavhengig om det hadde vært en sak eller ikke, kan jeg ikke kommentere, sier Thoresen.

Internasjonale fond

DN er kjent med at det har vært både norske og internasjonale interessenter inne i prosessen, deriblant det amerikanske oppkjøpsfondet Towerbrook. Også private equity-fondet EQT, som den svenske Wallenberg-familien står bak, har vært inne i prosessen. Norske Ferd, som eies av Andresen-familien, er ikke aktuell som kjøper.

Etter det DN erfarer, er derimot Sparebankstiftelsen DNB nå eneste aktør som forhandler med eierne av Amedia, LO og Telenor, om et mulig kjøp av selskapet.

Søndag ettermiddag var ikke detaljene i en mulig transaksjon kjent, og det skal ha foregått samtaler mellom kjøper og selger. LO og Telenor har gitt meglerhuset ABG Sundal Collier utvidede fullmakter til å sluttføre en mulig transaksjon. Det er kun et svært begrenset antall personer i Amedias konsernledelse som er blitt orientert om utviklingen av salget.

De kommende milepælene i den potensielle transaksjonen skal være som følger:

  • Møte i LO-sekretariatet mandag, 22. februar.
  • Amedia har planlagt et styremøte tirsdag 1. mars.

Konsernsjef Knut Brundtland i meglerhuset ABG Sundal Collier sier til DN at han ikke kan kommentere spekulasjoner om enkeltinteressenter.

– Vi følger planen, og venter å komme i mål i løpet av første kvartal, sier Brundtland på telefon fra New York.

Rundt 1,2 milliarder kroner

Medieaksjer har rast i verdi, særlig det seneste året. For eksempel, tok Schibsted nylig en betydelig nedskrivning av verdiene i sine fire regionaviser, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Telenor, som kontrollerer 44,2 prosent av aksjene i Amedia, bokførte sine aksjer til 540 millioner kroner for ett år siden. Det tilsvarer en prising på drøyt 1,2 milliarder kroner for hele konsernet. I tillegg har Amedia en netto rentebærende gjeld på 526 millioner kroner. Etter hva DN erfarer blir det anslått at en prising på Amedia i dag trolig ligger på under én milliard kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen her.