– Vi er stolte over å kunne presentere et så sterkt resultat. Oppkjøpet av Nettavisen kombinert med solid vekst i lokalavisene har styrket Amedia vesentlig gjennom fjoråret, sier konsernsjef Are Stokstad i en pressemelding.

For andre år på rad har Amadia levert en driftsmargin på over 13 prosent.

Bak ligger det er resultat før skatt på 420 millioner kroner, opp fra 396 millioner året før.

Nettavisen ga opptur

I løpet av de to fulle årene som har gått etter at LO, Telenor Media Invest og Fritt Ord solgte Amedia til Sparebankstiftelsen DNB, har mediekonsernet levert et overskudd på 816 millioner kroner.

Da Sparebankstiftelsen kjøpte Amedia i 2016, ble konsernet verdsatt til 1,4 milliarder kroner.

I fjor økte konsernet omsetningen til 3,6 milliarder.

Mot slutten av 2017 kjøpte Amedia Nettavisen, noe som har bidratt til at de digitale annonseinntektene i 2018 økte med 40 prosent til 427 millioner kroner.

Også lokalavisene bidro til denne oppgangen, men en økning i digitale annonseinntekter på 11,1 prosent.

Fallet i papirannonseringen har vært lavere enn tidligere, noe som gjorde at de totale annonseinntektene økte med tre prosent.

Digital vekst

Amedia kan også notere seg en pen vekst innen digitale abonnenter. En økning på 30 prosent gjør at 212.000 nå abonnerer utelukkende digitalt på konsernets aviser.

«Opplagsinntektene vokste med fire prosent og passerte for første gang 1,5 milliarder. Samlet når konsernets mediehus ukentlig ut til 2,2 millioner lesere», skriver konsernet i pressemeldingen.

– Våre 2.000 ansatte har jobbet hardt for å oppnå disse gode resultatene. Samtidig har vi foretatt store investeringer i godt innhold og bedrede annonseprodukter, sier Stokstad.

I pressemeldingen skriver Amedia at konsernet ved utgangen av fjoråret var gjeldfritt og hadde en egenkapitalandel på 60,1 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Manhattans nye iøynefallende konstruksjon har en prislapp på 150 millioner dollar
01:41
Publisert: