- Dette er stygt. I hvilken som helst annen næring hadde vår storeier LO gått til angrep på et konsern som hadde opptrådt slik, sier klubbleder Arild Hansen

Ifølge Hansen ble nedbemanningen forkynt fra Amedia-konsernet til tross for tidligere beskjed om at dette skulle avgjøres lokalt.

Nestleder i Amedia-styret og tidligere LO-leder Roar Flåthen fastholder at kostnadskutt og nedbemanning er helt nødvendig

- For å sikre journalistikk

- Avisene i Amedia, som andre norske papiraviser, står overfor en stor svikt i den viktigste inntektskilden – annonsene. Svikten akselererer mer enn vi forutså bare for et halvt år siden, sier Flåthen.

Han skjønner ansatte og tillitsvalgtes frustrasjon, men mener det er helt nødvendig med omstilling til mer digital distribusjon.

-Det må vi for å sikre samfunnsoppdrag og journalistikk. Så skal vi fortsatt også ha papiraviser i mange år, sier han.

Flåthen minner om at LO-kongressen skjøt inn 155 millioner kroner i daværende A-pressen i 1989, med klar beskjed om at årlige økonomiske tilskudd deretter ikke var aktuelt.

- Egentlig det dobbelte

Ifølge klubbleder Hansen er nedbemanningen i DT i virkeligheten nær det dobbelte av de åtte årsverkene som skal ut i før kommende årsskifte – fordi omtrent like mange stillinger har stått ubesatt i kortere eller lengre tid.

-Så skal ytterligere tre årsverk bort i løpet av 2015, slik at det blir igjen 38 årsverk i redaksjonen, sier Hansen.

Redaktør Kristin Monstad besvarte ikke DNs henvendelse om en kommentar onsdag

Drammens Tidende er Amedia-konsernets største avis etter opplag, og blir blant de hardest rammet av kuttene i konsernet. DTs skal spare inn 28 millioner kroner. Totalt skal lokalavisene i Amedia kutte kostnader med 400 millioner kroner fra og med neste år.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.