Det bekrefter selskapet i en pressemelding.

Fritsvold Nilsen er ansatt som ny administrerende direktør i Romerikes Blad, konsernets største avis, og blir regiondirektør med overordnet ansvar for 12 mediehus med totalt 212 ansatte og samlet omsetning på 620 millioner kroner.

37-åringen kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør i databaseverktøyet Retriever Group. Der har hun også jobbet som nordisk analysesjef.

– Amedia er i dag det mest spennende mediekonsernet i Norge, som gjennom sin satsing på viktig journalistikk har fornyet lokalavisenes rolle og posisjon. Jeg gleder meg til å ta del i dette arbeidet og til å jobbe tett sammen med mediehusene for å få enda flere til å bruke lokalavisen som markedsplass og som sin viktigste kilde til lokal informasjon, sier Fritsvold Nilsen i pressemeldingen.

Innovativ leder

Fritsvold Nilsen tiltrer sin nye rolle i september. I tillegg til direktørrollen i Romerikes Blad, blir 37-åringen styreleder i flere av konsernets største mediehus, som Oppland Arbeiderblad, Østlendingen, Glåmdalen og Ringerikes Blad.

Konserndirektør Pål Eskås sier Fritsvold Nilsen er en innovativ leder med kompetanse på strategi og forretningsutvikling.

– Med ansettelsen av Kristina har vi sikret oss en moderne, resultatorientert leder med dyp forståelse og kunnskap om mediebransjen. Vi er sikre på at hun vil bidra til å gjøre våre mediehus på Romerike og Innlandet sterkere og mer attraktive, sier Eskås i pressemeldingen.

Tok til motmæle mot dårlig arbeidsmoral

Den ferske Amedia-direktøren var i fjor høst aktuell i spaltene til Dagens Næringsliv, da hun skrev et motsvar til Deli De Luca-gründer Adriano Capoferros uttalelser om lav arbeidsmoral blant nordmenn.

Fritsvold Nilsen skrev følgende i et innlegg i DN 22. november i fjor:

«Arbeidsinnsats og det å yte skal man ikke undervurdere», sier han. Om man leser videre, oppdager man imidlertid at det bokstavelig talt kun er norske menn Capoferro snakker om, for hans egen kone arbeider ikke i det hele tatt: «Med tre hunder og meg i full jobb blir det vanskelig. Jeg har en veldig tolerant kone, hun ofrer seg for min del, så det er hyggelig».

Det er en litt pussig måte å snakke om kona si på, og en enda merkeligere arbeidsmoral.

Dersom alle norske familier med barn og hund skulle følge familien Capoferros eksempel, ville verdiskapingen i Norge falle betraktelig. At de fleste kvinner deltar i arbeidslivet, er en suksessfaktor for vårt velferdssamfunn.

Jeg forstår ikke hvordan jeg som tobarnsmor og med ektemann i full jobb skal tolke rådene om arbeidsinnsats fra Adriano Capoferro, skrev Fritsvold Nilsen.(Vilkår)