Styret i NHST Media Group har ifølge styreleder Anette Olsen engasjert rekrutteringsselskapet Visindi as som rådgiver i arbeidet med å finne konsernets nye leder.

– Vi har hatt en grundig prosess der vi har vurdert flere gode kandidater. Visindi ble valgt fordi selskapet har relevant kompetanse og et nasjonalt og internasjonalt nettverk, som gjør at det vil kunne hjelpe oss med å finne gode kandidater til denne interessante stillingen, sier Olsen i en uttalelse.

Stillingen som konsernsjef i NHST har stått tom siden Gunnar Bjørkavåg fratrådte 1. februar i år.

Vektlegger digital erfaring

Det er partner Heidi Wiggen i Visindi som har fått hovedansvaret for oppdraget om å finne Bjørkavågs erstatter.

Wiggen henviser til styret for kommentar om hvilke egenskaper de ser etter i en ny konsernsjef, og tidsperspektivet for rekrutteringsprosessen.

I fredagens utgave av DN har Visindi og NHST den første offisielle utlysningen av stillingen på trykk. I den fremhever selskapet en kompetanse på digitale omstillinger som en nøkkelferdighet hos en ny konsernsjef.

– Vi søker en tydelig og forretningsorientert leder med stor gjennomføringskraft, og erfaring fra ledende stilling i større komplekse kunnskapsvirksomheter. Om du har bakgrunn fra medievirksomhet, programvarebedrifter og/eller har gjennomført større digitale omstillinger eller utviklingsprosjekter, vil det være interessant, heter det i stillingsutlysningen.

Styret understreker også at økonomiske betingelser vil være «konkurransedyktige».

Tidligere konsernsjef Gunnar Bjørkavåg tjente ifølge NHSTs årsrapport fra 2016 en fastlønn på cirka 3,3 millioner kroner i året.

Bjørkavåg gikk av som konsernsjef kort tid etter å ha møtt kritikk for sine uttalelser i en sak i DN om lav kvinneandel i mediebransjen.

Styrelederen har tidligere ikke villet tidfeste når en ny konsernsjef skal være på plass. I forbindelse med annonseringen av Bjørkavågs avgang i januar avfeiet hun at selskapet har hastverk med å finne ny toppsjef.

– Dette må ta den tiden det tar. Det viktige er å finne en veldig god person. Så er det heldigvis slik at vi har ledere for de forskjellige virksomhetsområdene, og i sentrale stabsfunksjoner i NHST, som er sterke og gode. Derfor føler styret seg veldig trygge på at vi kan ha en interimsperiode der de som sitter i lederteamet får et utvidet ansvar, sa Olsen til DN i januar.(Vilkår)

Løper med 20 kilo kjetting rundt halsen
Tenkt på å starte med hinderløp? Ekteparet Mari og Martin Weider bruker 150 000 kroner i året på å løpe hinderløp verden over. Her gir de deg noen tips til den krevende idretten.
03:23
Publisert: