Polaris Media, som eier Adresseavisen, Harstad Tidende og Sunnmørsposten samt en rekke andre lokalaviser og 9,99 prosent av aksjene i Finn.no as, fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 21 millioner kroner i første kvartal, en nedgang fra 24 millioner kroner i fjor.

Inntektene totalt ble redusert med tre mill. i første kvartal, «hovedsakelig som følge av reduksjon i annonseinntekter på papir med 10 mill., motvirket av fortsatt god vekst i de digitale abonnementsinntektene med 8 mill., samt vekst i distribusjonsinntektene med 1 mill.», heter det i en børsmelding.

Polaris Media skriver i kvartalsrapporten at «Både digitale og papirbaserte annonseinntekter påvirkes negativt av et svakere dagligvaremarked i Nord-Norge, hvor aktørene har redusert annonseringen betydelig fra 2018-nivået».

– Annonsemarked har hatt en litt vanskeligere start på året enn fjoråret, noe som har resultert i et mindre fall i inntektene og resultatnedgang. Fallet fra papirbaserte annonseinntekter har vært relativt betydelig i første kvartal, spesielt skyldes dette et noe endret konkurransebilde innenfor dagligvarebransjen, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Polaris vant i løpet av kvartalet en rettssak mot sin tidligere advokat Trond Vernegg og Arntzen de Besche i Oslo tingrett, og ble tilkjent erstatning på 89,5 millioner kroner.

I tillegg har konsernet kjøpt opp svenske Stampen Media og signert en intensjonsavtale om å bli hovedaksjonær i Trønder-Avisa.

– Vi gleder oss over å ha blitt hovedaksjonær i Stampen Media AB. Gjennom dette ønsker vi å bidra til å utnytte mulighetene i det svenske mediemarkedet og styrke konkurranseposisjonen til Stampen Media. I tillegg har vi i første kvartal signert en intensjonsavtale om å bli hovedaksjonær i Trønder-Avisa-konsernet. Med disse avtalene vil Polaris Media fortsette sin positive utvikling, og også bidra til å utvikle våre medieposisjoner ytterligere, sier konsernsjef Per Axel Koch.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.