I sommer fjernet ledelsen ved Høgskulen i Volda Audhild Gregoriusdotter Rotevatn (44) fra stillingen som dekan ved Avdeling for mediefag.

De ville plassere henne i en annen stilling, på grunn av problemer med arbeidsmiljøet. Ifølge Rotevatn skal det ha vært preget av konflikter i mange år, også før hun begynte. Nedslående arbeidsmiljøundersøkelser, hvor ledelsen ved Avdeling for mediefag har fått særlig hard medfart, er bakgrunnen for at Rotevatn ble fjernet. Ledelsen har understreket at «ingen enkelt person [ …] alene er årsaken til det krevende arbeidsmiljøet», men pekt på Rotevatn som øverste ansvarlige.

Omplasseringen skulle være midlertidig, og vare frem til 3. februar 2020.

Forlenger omplassering

Onsdag ble det klart at Høgskulen i Volda forlenger perioden for omplasseringen. Det skal ha blitt gjort klart i et allmøte onsdag.

Det var universitetsavisen Khrono som omtalte saken først.

– Høgskulen i Volda har forlenget den midlertidige omdisponeringen av dekan Audhild G. Rotevatn frem til 1. mars. Vi vil fortsette arbeidet med å bedre arbeidsmiljøet ved AMF, sa rektor Johann Roppen til Khrono.

Dekanstillingen er en åremålsstilling, og Rotevatn har i utgangspunktet stillingen ut august 2020. Hun har søkt på stillingen som dekan for neste åremål, som ble utlyst etter at hun ble omplassert.

Behandler fortsatt klage

Rotevatn kom til stillingen i 2016. Før det hadde var hun profilert i mediebransjen, og jobbet både i NRK og Radio Norge.

– Jeg mener det ikke er rettslig grunnlag for å omplassere meg som dekan og tar forbehold om videre skritt, sa Rotevatn til DN via advokaten sin i august, da saken først kom opp.

Hun sendte en klage til Kunnskapsdepartementet, som mente det ikke kunne svare uten mer dokumentasjon.

Rotevatns rådgiver Geir Waage Aurdal i Samfunnsviterne opplyser om at de fortsatt er i dialog med Kunnskapsdepartementet.

– Vi mener dette er utenfor høyskolens styringsrett. Vi opplever dem som ukyndige, og at de ikke er i stand til å etterleve de forpliktelsene de har overfor Rotevatn som arbeidstager, sier Aurdal til DN. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.