– Mediebransjen ble truffet av disrupsjon mens de færreste av oss hadde et forhold til ordet, men nå er også tradisjonelle industrier i ferd med å endre seg fundamentalt som følge av ny teknologi og digitalisering, sier Baard Haugen i en pressemelding.

Haugen etterfølger Hans Lysheim, som etter ti år som finansdirektør har valgt å fratre sin stilling.

– Jeg tror erfaringen fra omstilling og endringsarbeid i andre virksomheter kommer godt med for å bidra til at NHST Media Group skal lykkes med forretningsutvikling og lønnsom drift, uttaler Haugen i pressemeldingen.

Haugen, utdannet siviløkonom, kommer fra tilsvarende stilling i industriselskapet Elopak, og tiltrer senest i begynnelsen av september og blir en del av konsernledelsen i NHST.

– Digitaliseringen av mediebransjen gjør at NHST Media Group står overfor store endringer, sier Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST i pressemeldingen:

– Baard blir en viktig bidragsyter i det pågående arbeidet med overgang til nye inntektsstrømmer samtidig som vi sikrer lønnsomhet i eksisterende virksomhet. Kombinasjonen av Baards fagekspertise og operative ledererfaring fra viktige næringer er gull verdt for oss, og jeg er veldig glad for at han takket ja, sier hun videre.

Haugen har økonomi- og operativ ledererfaring fra privateide og børsnoterte konsern med internasjonal virksomhet, ifølge pressemeldingen. Han var tidligere finansdirektør i shipping-konsernet The Torvald Klaveness Group og har hatt en rekke ulike lederstillinger i industrikonsernet Elkem. Haugen har også erfaring fra Olje- og energidepartementet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.