Årsregnskapet til Caroline Berg Eriksens selskap Treasures AS viser at bloggeren hadde salgsinntekter på 3,5 millioner kroner i fjor. Det tilsvarer en økning på nær syv prosent fra året før.

Det Sarpsborg-baserte selskapet, som eies av fotballfruen og ektemann Lars-Kristian Berg Eriksen (33) med en halvpart hver, satt igjen med 2,2 millioner kroner i driftsresultat, mot 1,9 millioner i 2015.

Millionutbytte

Caroline Berg Eriksen står i årsrapporten oppført som en av to kvinnelige ansatte i selskapet, som i fjor sysselsatte 1,5 årsverk. Lars-Kristian Eriksen fungerer som daglig leder og styreleder.

Lønnskostnadene var på 519.908 kroner i fjor, en svak nedgang fra året før. Ekteparet Eriksen tok imidlertid ut 1,6 millioner i utbytte, tilsvarende nær hele nettoresultatet. De siste fire årene har de tatt ut til sammen 6,1 millioner kroner i utbytte fra selskapet.

Byttet plattform

Caroline Berg Eriksen startet bloggen «Fotballfrue» i 2009, men gikk i 2014 over til å blogge under eget navn. 30-åringen har i flere år vært på bloggtoppen i Norge.

I 2016 flyttet Eriksen sin lukrative forretning til bloggnettverket United Influencers (UI) og brøt dermed med Aller-eide Adlink.

Avtalen innebærer at UI representerer Eriksen på alle sosiale kanaler – inkludert blogg, Facebook, Snapchat og Instagram – og står for all annonsering, salg og andre kommersielle aktiviteter og samarbeid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvordan man skaper en suksessblogg
Moteblogger Lene Orvik om hvordan man skaper en suksessblogg.
00:58
Publisert: