De siste månedene har toppbloggeren Anne Brith Davidsen vært i en bitter konflikt med flere av leserne sine og den anonyme bloggeren «Adina» som står bak «Blogg om toppbloggere».

Davidsen har blant annet truet lesere med politianmeldelse etter kritiske tilbakemeldinger, og hun har forsøkt å skaffe seg ip-adressen til den anonyme bloggeren ved hjelp av en internettfelle.

I november skrev Davidsen i en epost at hun hadde anmeldt bloggeren til politiet. Nå er saken henlagt på grunn av manglende kapasitet.

– Saken er blitt henlagt på kapasitetshensyn. Vi er i en vanskelig situasjon akkurat nå, og for en periode må vi prioritere de mest alvorlige sakene som vold, vold mot barn, og voldtekt. Derfor besluttet vi å henlegge saken, sier påtaleansvarlig Hilde Bøch Høyer i Øst politidistrikt.

«Lovløs frisone»

Davidsen ønsker ikke kommentere saken, men henviser til sin advokat Jan Sandtrø. Han forteller at anmeldelsen ikke bare gjaldt den anonyme bloggeren, men også flere andre personer.

Personene ble anmeldt for trakassering på internett, ifølge advokaten.

– Det er synd at politiet ikke har kompetanse og kapasitet til å ta tak i ting som skjer på internett. Det gjør det til en lovløs frisone, og sånn skal det ikke være, sier Sandtrø.

«Adina», som står bak «Blogg om toppbloggere», skriver i en e-post at henleggelsen ikke kom som noen overraskelse på henne.

– Jeg regnet med at saken ville bli henlagt. Personlig synes jeg dette aldri har vært en sak for politiet, skriver hun.

Davidsen er kjent fra TV 2-serien «Bloggerne», der hun har vært med en rekke sesonger. I slutten av november ble det imidlertid klart at hun ikke skal være med i neste sesong.

Hun startet som kakeblogger, men skriver også om temaer som livsstil og familieliv.

Bloggerkonflikt

Bakgrunnen for konflikten med den anonyme bloggeren er at to kvinner ble truet med politianmeldelse av Davidsen etter at de kom med kritiske tilbakemeldinger om hennes bloggvirksomhet til en av hennes kommersielle samarbeidspartnere.

Gry Monica Engen var en av kvinnene som ble oppringt. Hun har kalt hendelsen «skremmende».

Hun ble intervjuet anonymt av «Adina» i oktober. Da bloggeren skulle få Davidsens versjon, endte det opp med at hun fikk en melding med en ip-grabber, som forsøkte å ta ip-adressen hennes.

Engen forteller at hun aldri ble anmeldt av Davidsen.

Da Davidsen ble intervjuet om saken, mente hun at bloggeren hadde utsatt henne for flere lovbrudd.

– De har brutt åndsverkloven ved å bruke mine bilder og personvernloven ved å legge ut et skjermbilde av mitt telefonnummer. Samt begått flere lovbrudd som jeg har meldt til politiet. Nødrettsparagrafen gjelder heldigvis også i det digitale rom, sa hun.

Hun fortalte også at hun får hjelp av dataeksperten Mia Landsem, som blant annet er kjent for å ha identifisert personene som spredte nakenbildene av håndballspilleren Nora Mørk.

– Jeg har som menneske rett til å beskytte meg mot dem som skader meg. Det har jeg gjort. Nå blir det opp til politiet å undersøke dette. Jeg er glad for at jeg har støtte av Mia Landsem i denne saken, sa Davidsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Jølle på pianobar
Elton John sa han kom til å bli pianoentertainer. Det ble han. 16 år gammel fikk han sin ført jobb på byen. Bli med Jølle på pianobar.
00:00
Publisert: