Johansen er mangeårig partner i Advokatfirmaet Elden, og er for tiden mest kjent som en av forsvarerne til Janne Jemtlands drapstiltalte ektemann. Han har også bistått som forsvarer i kjente økonomiske straffesaker som Unibuss, Thule Drilling og Tordenskjold.

– Vi har tatt saken til Markedsrådet fordi vi opplever størrelsen på den sanksjonen ilagt som urimelig. Det har ikke vært spesielt mange avgjørelser knyttet til dette temaet i Norge, og vi ønsker å løfte det opp for å få belyst saken så godt som mulig for å komme frem til et riktig resultat, sier han.

Advokat Christian Flemmen Johansen er partner i advokatfirmaet Elden. Han er også kjent som forsvarer for Janne Jemtlands drapstiltalte ektemann. Her fra rettssalen i Hedmarken tingrett tirsdag.
Advokat Christian Flemmen Johansen er partner i advokatfirmaet Elden. Han er også kjent som forsvarer for Janne Jemtlands drapstiltalte ektemann. Her fra rettssalen i Hedmarken tingrett tirsdag. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Forbrukertilsynet bekrefter at Rasmussen har besluttet å klage inn hele vedtaket til markedsrådet, som behandler ankesaker fra Forbrukertilsynet.

– Saken skal opp til behandling mandag 3. desember, skriver kommunikasjonsmedarbeider Bettina Mohr Hansen i Forbrukertilsynet.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Bakgrunnen for klagen til Markedsrådet er overtredelsesgebyret på 100.000 kroner Anna Rasmussen (22), mest kjent som bloggeren «Mamma til Michelle», fikk fra Forbrukertilsynet i august for brudd på markedsføringsloven etter å ha arrangert konkurranser på Facebook uten å trekke vinnere.

Nytt møte om gebyr

DN har tidligere skrevet at Rasmussen ønsket å redusere gebyret til 15.000 kroner ettersom hun ikke mente det samsvarte med lovbruddet eller de fordeler selskapet skal ha fått av lovbruddet. Men Forbrukertilsynet valgte å se bort fra Rasmussens svar.

– Selv om premiene ble delt ut i etterkant av at tilsynet tok opp saken, er dette uansett for sent for konkurransene som ble arrangert i mars. Vi finner det overveiende sannsynlig at det var brevet fra Forbrukertilsynet som gjorde at premiene for samtlige av konkurransene ble delt ut, skrev Forbrukertilsynet i sitt vedtak datert 8. oktober.

Anna Rasmussen er en av Norges mest leste bloggere, og aksjeselskapet med samme navn hadde i overkant av tre millioner kroner i inntekt i fjor. Resultatet før skatt ble 1,1 millioner – opp fra 488.000 kroner året før.

Privat hadde Rasmussen en nettoinntekt på 1,37 millioner kroner og en formue på 1,9 millioner, ifølge tall fra skattelistene.

Bloggere stiller seg bak

Rasmussens advokat ønsker ikke å kommentere hva han mener er riktig størrelse på gebyret.

– Jeg ønsker ikke å forhåndsprosedere saken i mediene. I denne saken mener vi det ikke er tatt tilstrekkelig høyde for sakens konkrete omstendigheter ved utmålingen av det gebyret hun er ilagt, sier Johansen, og legger til:

– Jeg representerer flere andre klienter i samme bransje, og min klare oppfatning er at samtlige av de jeg har kontakt med stiller seg bak det at saken prøves i markedsrådet.

Han ønsker ikke å avsløre hvilke andre bloggere han representerer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: