I slutten av august varslet Polaris kutt på 300 millioner kroner frem mot 2020, og forrige uke ble det klart at konsernets største avis Adresseavisen mister 60 årsverk.

Samtidig får konsernsjef Per Axel Koch utbetalt en bonus på 417.000 kroner i år. Dette blir utbetalt som «prestasjonsbasert lønn» og gjelder for 2015 - et år da konsernet meldte om 160 millioner kroner i kutt, ifølge Klassekampen.

Styreleder Bernt Olufsen i Polaris forsvarer at konsernet utbetaler bonuser til topplederne.

- Prestasjonsbasert lønn er med på å sette tydelige krav og mål for våre ledere og er en god måte å forankre selskapets strategi i konsernledelsen, sier Olufsen.

I Amedia har konsernsjef Are Stokstad fått en ekstralønn på 802.500 kroner i år, opplyser konsernet.

Styreleder André Støylen i Amedia forteller at ekstralønnen til topplederne var en del av avtalen da Sparebankstiftelsen DNB kjøpte Amedia av de tidligere eierne Telenor og LO i vinter.

- Vi aksepterte godtgjørelsen til ledelsen som en del av kjøpsavtalen. Det nye styret har ikke gjort noen egen vurdering av dette annet enn å konstatere at summen var innenfor normalt nivå, sier Støylen.

Les også: Tredobler behandlingstiden for skatteklager: Kan ta inntil et halvt år

 

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: