Nedleggelsen skjer som følge av langvarig driftsunderskudd og betydelig fall i annonseomsetningen i perioden 2013 til 2016, skriver Kampanje.

– Det er vemodig å måtte konstatere at markedet ikke lenger er bærekraftig for en gratisavis som Byavisa. Vi har gjort flere grep de siste årene for å tilpasse oss utviklingen i annonsemarkedet. Men vi har ikke lyktes og må derfor ta konsekvensene av dette, sier styreleder Henning Johansen i Norsk Avisdrift i en pressemelding.

Styreleder Arild Engebretsen i Nr1 Adressa-Trykk Orkanger AS sier at eierne over tid har tilført avisen kapital for å sikre utgivelsen.

– Basert på den utviklingen vi nå er vitne til, har vi vurdert situasjonen på nytt og kommet til at grunnlaget for å tilføre selskapet ytterligere kapital for å dekke nye underskudd, ikke lenger er til stede. Den negative trenden forsterker seg, og vi tror ikke det er en realistisk mulighet til å bringe driften i balanse, sier Engebretsen.

Norsk Avisdrift AS, som utgir Byavisa, er eid av Nr1 Adressa-Trykk Orkanger AS. Dette selskapet er igjen eid av Amedia og Polaris Media.

Byavisa har sju ansatte, som fredag ble informert om beslutningen om å avvikle virksomheten. Siste nummer av gratisavisen vil bli utgitt onsdag 25. mai.

Les også: Amedia kutter 50 ansatte i Tønsberg
Tenker som mediehus dnPlus

«Bloodline» river stolen vekk under deg dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert: