– Journalister passer ikke inn i vår forretningsplan, sier den norske eieren Christen Ager-Hanssen, til den svenske avisen Expressen.

– Det finnes flere contentbyråer som produserer materiale som passer oss. Vi kommer til å være innholdskjøpere.

Skal bli heldigital

Det er mediehuset Metro International som står bak Metro-avisene, som utgis gratis i Sverige. Avisen kom samtidig som mediekonsernet ble grunnlagt i 1995, og hovedmålgruppen har vært pendlere – derav navnet på avisen.

Ifølge Ager-Hanssen skal avisen bli heldigital, og forsvinne ut av tog- og busstasjoner.

– Vårt mål er å bli fullstendig digitale, sier han videre til Expressen.

Ager-Hansen oppgir imidlertid ikke et tidspunkt for når journalistene og papiravisene faktisk forsvinner ut av selskapet, men utelukker ikke at avisen kan være borte fra hyllene allerede etter sommeren.

Skylder 59 millioner

Den svenske avisen Expressen oppgir at gjelden til aviskonsernet Metro er på 59 millioner svenske kroner. Den største gjeldsposten er til skattemyndighetene i Sverige, samt utleieren til redaksjonslokalene.

Talsperson Ulrika Hyllert fra det svenske journalistforbundet, SJF, synes nyheten er svært trist.

– Jeg synes det vitner om mangel på respekt for de ansatte som virkelig har kjempet lenge under denne ledelsen, og også når det har vært så store problemer i avisen.

Den norske investoren Ager-Hanssen kjøpte Metro fra investeringsselskapet Kinnevik i 2017, og varslet mars i år at han vil gå til søksmål mot selskapet, som han mener manipulerte tallene og selskapets reelle økonomiske situasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.