Kistefos, investeringsselskapet til Christen Sveaas, har gått til innkjøp av det Amedia-eide selskapet som tilbyr digitale katalogtjenester og nettsider som 1881.no, eiendomspriser.no og regnskapstall.no.

– Digitale Medier 1881 er veldrevet og lønnsomt. Amedia har vært en god eier som har videreutviklet virksomheten på en offensiv måte siden konsernet overtok eierskapet av selskapet sommeren 2013, sier investeringsdirektør Gunnar Jacobsen i Kistefos.

Amedia er Norges største lokalaviskonsern, med over 60 ulike avistitler.

To selskaper, en merkevare

Kistefos har på sin side eid selskapet Opplysningen 1881 siden 2007, men solgte Digitale Medier-delen til Amedia i 2013. De to selskapene Opplysningen og Digitale Medier har siden begge hatt rettigheter til merkevaren 1881. Disse selskapene skal nå altså slås sammen, dersom Konkurransetilsynet godkjenner transaksjonen. 

 Det fremgår ikke av børsmeldingen hva som er prisen på transaksjonen, men Digitale Medier 1881 forventes å gå mot en omsetning på 180 millioner kroner, med et brutto driftsresultat på 38 millioner kroner. 

Ifølge meldingen har 1881.no mer enn totalt 1,4 millioner unike besøkende hver uke. Selskapet har hovedkontor i Nydalen i Oslo, med rundt 100 ansatte.

Konsentrerer seg om mediehusene

Finansdirektør Gisle Torheim i Amedia forklarer salget med at Amedia ønsker å konsentrere sin virksomhet rundt mediehusene. Amedia ble selv solgt, tidligere i år, til Sparebankstiftelsen DNB.

- Eierskiftet er derfor fornuftig og vil bidra til et skarpere og mer dedikert eierfokus på katalog- og listingsmarkedet, sier Torheim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.