Nettutgaven ble tatt ned rundt klokken 17.45 torsdag etter at en tittel ble endret slik at det kunne oppfattes at statsminister Erna Solberg synes det er greit med pedofili.

– Vi vet ikke om det dreier seg om hacking, men vi utelukker det ikke, sier sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet.

Nettavisen var oppe og gikk igjen først rundt klokken 21.20.

Det har gått ut melding til de ansatte i Aller om at de må bytte passord.

«Det er viktig at alle på hele Allerhuset snarest mulig bytter passord på både aID og gmail/google-konto. Fint om dere velger passord som er lenger enn 14 tegn og inneholder spesialtegn/tall.», heter det i en internpost torsdag ettermiddag.

«Alvorlige hendelser»

Beverfjord sier nettavisen for sikkerhets skyld ble tatt ned da disse artiklene ble oppdaget, og at det nå jobbes på spreng for å finne ut hva som har skjedd. DN snakket med henne litt før klokken 20, og da hadde nettavisen vært nede i over to timer.

Sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet.
Sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet. (Foto: Elin Høyland)

– Dette er alvorlige hendelser som vi ikke tar lett på. Tidsperspektivet er avgjørende for hvor alvorlig dette blir, sier Beverfjord.

Hun sier det jobbes på spreng utover torsdagskvelden for å løse problemene og finne ut hva som har skjedd.

Din Side og Seher.no var også stengt.

Aller-eide Sol.no er også rammet av hendelsen, bekrefter ansvarlig redaktør Jan Thoresen til Medier24.

– Det er svært alvorlig at så grove og feilaktige beskyldninger rettes mot statsministeren på ett av Norges mest leste nettsteder, sier statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor (SMK).

Beverfjord sier at Aller har tatt kontakt både med politiet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.