Tidligere i år skrev DN at Dagbladet hadde bestemt seg for å søke om mediestøtte til abonnementstjenesten Dagbladet Pluss. Nå er søkerlisten offentliggjort og avisen står på listen over nesten 150 aviser som har søkt om produksjonstilskudd.

Totalt 318 millioner kroner skal fordeles mellom lokalaviser, ukeaviser og nisjeaviser i 2019. Dagbladets søknad om tilskudd kan endevende hele ordningen. På grunn av det store opplaget kan avisen få et betydelig støttebeløp – som vil gå på bekostning av andre medier – hvis søknaden blir godkjent.

– Nå går vi i gang med å vurdere om de nye avisene som har søkt kvalifiserer til å komme inn i tilskuddsordningen. Vi regner med å ha avklart dette før sommeren. Hvilke aviser som får støtte, og hvor mye hver enkelt avis får, er først klart til høsten etter vi har behandlet alle søknadene og når Kulturdepartementet har fastsatt tilskuddsbeløp og tilskuddssatser, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding.

De siste årene har Dagbladet tatt flere grep for å falle inn under pressestøtteordningen. Løssalgsavisen har satset hardt på øke antallet digitale abonnenter, og Dagbladet Pluss er skilt ut som et eget selskap.

I januar hadde Dagbladet Pluss passert 76.000 abonnenter. Det gjør dem til en av søkerne med størst opplag i pressestøtteordningen.

I tillegg til Dagbladet Pluss er også avisen Midsundingen en av de nye søkerne om pressestøtte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.