Beverfjord jobbet i en årrekke for Dagbladet, før hun forlot avisen i 2013 til fordel for NRK. Nå kommer hun tilbake til avisen som toppsjef.

– Jobben i Dagbladet er for meg mediebransjens mest spennende jobb. Jeg går stolt og ydmykt til oppgaven. Det skal bli et privilegium å få samarbeide med den dyktige redaksjonen, som har markert seg skarpt på en rekke journalistiske fagområder og som ligger langt fremme digitalt. Dagbladet er, og skal være, en viktig stemme i norsk offentlighet, sier Beverfjord i en pressemelding.

Beverfjord har siden 2015 vært nyhetsdirektør i NRK og har de siste årene gjennomført store endringer i NRKs nyhetsdivisjon. Hun blir Dagbladets andre kvinnelige sjefredaktør siden 1869 – den første var Anne Aasheim mellom 2006 og 2010.

Det er ikke avklart når Beverfjord tiltrer i stillingen.

Kringkastingssjefen: – Skulle gjerne beholdt henne

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen er lei seg for at han mister sin nyhetsdirektør til Dagbladet.

– Dagbladet har gjort et godt valg. Jeg skulle gjerne beholdt henne i NRK, hvor hun har gjort en strålende jobb med å løfte vårt nyhetsoppdrag inn i en ny tid. Men dette har vært en prosess, og jeg skjønner at hun ønsker seg en toppjobb, sier Eriksen.

NRK-sjefen sier jobben med å finne en ny nyhetsdirektør starter allerede denne uken.

Nyheten ble presentert på et allmøte i Dagbladets lokaler på Hasle i Oslo rett før kl. 16 mandag.

Konsernsjef i Aller Media Dag Sørsdahl sier i en pressemelding at han er trygg på at Beverfjord er riktig person til å lede Dagbladet videre.

– Alexandra har lang fartstid som medieleder og kommer tilbake til en merkevare hun kjenner godt. Hennes oppgave i Aller Media blir todelt – hun får totalansvaret for Dagbladet, noe som både innebærer ansvaret for videreutviklingen av Dagbladets ståsted og redaksjonelle profil, samtidig som hun får ansvar for Dagbladets økonomiske resultater, sier Sørsdahl i pressemeldingen.

Markussen gir seg

Nåværende sjefredaktør John Arne Markussen meldte i mars at han var inne i sitt siste år som sjefredaktør i Dagbladet, etter å ha hatt jobben siden høsten 2011.

John Arne Markussen, ansvarlig redaktør i Dagbladet, kunne i mars melde at han var inne i sin siste periode som Dagbladet-sjef.
John Arne Markussen, ansvarlig redaktør i Dagbladet, kunne i mars melde at han var inne i sin siste periode som Dagbladet-sjef. (Foto: Gorm K. Gaare)

– Da jeg gikk til denne jobben høsten 2011, så var mitt perspektiv tre til fem år. Nå er jeg inne i mitt syvende, og da er det på tide å overlate ansvaret til noen andre. Selv nærmer jeg meg 65 år, og øvre aldersgrense på redaktørjobber i andre mediehus bruker å være 60 år, sa Markussen.(Vilkår)