Soldal kommer fra rollen som direktør for strategiske partnerskap i Aller, og tar over for Frank Gander.

Soldal kommer fra Lofthus i Hardanger, og flyttet ifølge NRK til England i 2001, der hun i ti år jobbet i storavisen The Guardian. Soldal var der korrekturleser, journalist og multimedieprodusent, til hun ble teknologi- og utviklingsredaktør i Dagbladet i 2011.

Hun har tidligere vært utviklingsdirektør i Aller.

– Lagspiller

- Jeg gleder meg veldig til å begynne, til å bli kjent med alle de dyktige folka i NRK og til å ta fatt på spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Mediebruken utvikler seg i et enormt tempo, og jeg vil gjerne være med på å utvikle NRK til å være like viktig i framtiden som de er i dag, sier Soldal.

Direktør for Mediedivisjonen i NRK, Øyvind Lund, er fornøyd med å få på plass Soldal.

- Soldal er svært kompetent og en utpreget lagspiller. Hun viser stor forståelse for NRKs spesielle rolle som allmenkringkaster og hvordan den rollen kan utvikles i et mediemarked og samfunn i stor endring.

– NRK har en unik rolle

Soldal sitter allerede i Mediemangfoldsutvalget, som for øyeblikket utreder hele mediepolitikken i Norge. I samme utvalg sitter blant annet kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

- Det er kritisk at den norske mediebransjen henger med, og NRK har en unik rolle i å lede an og finne nye måter for samarbeid og kunnskapsdeling. Som nettsjef vil jeg kunne være å med å påvirke både NRK og fremtidens medier i Norge, utdyper Soldal.

Hun tar over som nettsjef 5. januar neste år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.