Frank Gander skal bli leder for dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK. 

I august 2016 ble det kjent at NRK-lederen hadde takket ja til å bli kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for e-helse. 

Plan måtte vike

Han var da nettsjef i NRK. Gander begynte i kommunikasjonsstillingen ved juletider, og har dermed vært i jobben i syv måneder.

​ – Jeg er glad for å kunne komme tilbake til NRK. Den opprinnelige planen min om å jobbe med kommunikasjon på en annen måte enn i et mediehus, måtte vike da denne unike muligheten kom, forteller Frank Gander til NRK.

– Solid fagperson

Gander var tidligere sjef for NRK.no. Den stillingen ble i fjor høst tatt over av tidligere Aller-redaktør Hildegunn Soldal.

Direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen, er ifølge NRK svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi har lett etter en sterk redaktør med store ambisjoner for NRKs fordypningsjournalistikk. Frank er en solid fagperson med publisistisk erfaring som brenner etter å sette dagsorden med godt innhold på alle plattformer, sier Fürst Haugen til NRK.

Gander tar over etter Lars Kristiansen, som har vært sjef for dokumenter og samfunn i NRK i 14 år.

– Det er 14 år siden forrige gang denne stillingen var ledig. Slik sett var det litt nå eller aldri for min del, uten at jeg nødvendigvis har ambisjoner om å sitte i stolen like lenge som forgjengeren min, sier Frank Gander til NRK.

Gander har tidligere jobbet som journalist i VG, der han også ble nyhetsleder. I 2005 ble han nettredaktør i Aftenposten, før han kom til NRK som frontredaktør i 2009.(Vilkår)