Politiet opplyser i pressemeldingen at ungdommen er bosatt utenfor Oslo. Det er Oslo Politidistrikt som gjennom bevissikring og sporing klart å lokalisere og identifisere den antatte gjerningspersonen.

– Politiet har gjort beslag av ungdommens data utstyr og vi vil etterforske saken videre ved gjennomgang av dette beslaget samt videre oppfølgning med avhør. Vi kan opplyse at vi mener at hendelsen kan mulig settes i sammenheng med at passord har vært på avveie, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt i pressemeldingen.

Torsdag ettermiddag ble de Aller-eide nettstedene Dagbladet.no, Dinside.no, KK.no, Sol.no og Seoghør.no stengt i flere timer etter at innholdet i flere Dagbladet-artikler ble endret. Blant annet ble leserne forledet til å tro at statsminister Erna Solberg synes pedofili er akseptabelt.

Dagbladet mistenkte raskt at det dreide seg om hacking, og overleverte en IP-adressse til politiet.

– IP-adressen var et spor, men vi hadde mer å jobbe med, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo Politidistrikt til DN.

Han forteller at de jobbet med sporing av gjerningspersonen i løpet av fredag, og at de sent i går kveld klarte å identifisere han. Skjold vil ikke kommentere hvor gammel gutten er.

– Vi har ikke gjennomført noen avhør. Det har litt med alderen hans å gjøre, og at de foresatte ikke ønsket at det skulle gjøres på stedet, sier Skjold. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.