Nå vil Dagbladet og Aller Media utfordre VGTVs hegemoni på kjendisområdet, særlig gjennom programlederduoen Vegard Harm og Morten Hegseth, som har podkasten «Harm & Hegseth» og nett-tv-showet «Panelet».

– «Harm & Hegseth» skal få litt sunn konkurranse. Foreløpig er det de som er best på kjendisstoff med levende bilder. De gjør en kjempejobb, sier tv-direktør Mads A. Andersen i Aller Media.

– Vi planlegger et kjendisprogram fra kjendisdesken i Aller Media, som er et samarbeid Seher.no og Dagbladet.no. Det kommer på nyåret. Vi har ikke konkludert på navn ennå, sier Andersen.

Finner folk i VG

Mads A. Andersen var frem til i sommer journalist og programleder i VGTV. Som tv-direktør i Aller har Andersen hentet en rekke tidligere kolleger til jobber hos konkurrenten.

– Har du prøvd å hente Harm eller Hegseth?

– Jeg vil ikke kommentere hvem jeg har prøvd å hente, sier Andersen.

Fredag ble det klart at Jonas Scheie Hammer (25) slutter etter et år i VGTV for å jobbe som videojournalist på Andersens kjendisdesk.

Hammer blir ansatt nummer fem som hentes fra VG til Dagbladet og Aller Medias videosatsing.

– Mads og Co. har skumle planer, og jeg trigges av tanken på å være med på den reisen. De rigger for et medieeventyr, sier han i en melding fra Aller Media.

I januar ble VGTVs kommersielle forretningsutvikler Gøril Karlsen Thu (49) kommersiell ansvarlig for video i Aller Media.

Mads A. Andersen (35) ble direktør for video i Aller Media i august.

Sondre Rahm kommer fra VG, hvor han har jobbet som videojournalist og kommersiell videoutvikler, for å være videoprodusent i Aller Media. VGs frontsjef Tanja Wibe-Lund blir vaktsjef i Dagbladet TV.

Ny ledelse i VGTV

VGTV har 61 ansatte. Selskapet omsatte for 116 millioner kroner i 2017, med et resultat før skatt på minus 17,4 millioner kroner.

Nylig ble det kjent at Rolf Sønstelie (52) og Thomas Manus Hønningstad (42) blir henholdsvis redaktør og administrerende direktør i VGTV. De overtar etter Helje Solberg, som gikk til NRK tidligere i høst.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne radiokanalen sender fortsatt på fm. Eller gjør den det?
Svein Larsen i Radio Metro har både konkurrenter og myndigheter på nakken, men mener bestemt han driver lovlig.
01:09
Publisert: