Driftsresultatene for tredje kvartal viser et underskudd på 0,7 millioner kroner, mot 1,9 millioner i pluss i samme periode i fjor.

Resultatene i kvartalet tynges av oppkjøpet av selskapet Mention som ble kjøpt av franske Saab. Teknologiselskapet driver blant annet medieovervåkning og analyse, også på sosiale medier. NHST bekrefter i tredjekvartalsrapporten at kjøpesummen var på 14 millioner euro (vel 130 millioner kroner), pluss en eventuell bonus basert på «den samlede virksomhetens utvikling til og med 2020».

Ebitda – inntjening før renter, skatt, avskrivinger og nedskrivninger – som tar hensyn til blant annet oppkjøp, endte på 11,6 millioner kroner. Det er vel syv millioner svakere enn tilsvarende kvartal i fjor.

Akkumulert viser regnskapene for de tre første kvartalene i år et underskudd på fire millioner kroner, mot pluss 25,8 millioner kroner på samme tid i fjor.

Litt frem i Norge

Resultatene viser stabilitet og en liten fremgang for den norske virksomheten som består av Dagens Næringsliv, på papir og nett, og Morgenbladet. Dagens Næringsliv er den desidert største virksomheten i hele NHST.

Driftsinntektene stiger med tre prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor, og både abonnementsinntektene, løssalgsinntektene og annonseinntektene stiger. Annonseinntektene digitalt stiger med 50 prosent, men fortsatt dominerer annonser på papir i regnskapene.

De akkumulerte inntektene er også litt opp fra 2017 til 2018. Men økte driftsutgifter til digital utvikling av Dagens Næringsliv og Morgenbladet og innholdsmarkedsføring mer enn veier opp for dette og Ebitda på 7,4 millioner kroner er 4,3 millioner kroner svakere enn i fjor.

Blandet i utlandet

De globale publikasjonene har en fin fremgang på 12 prosent, særlig drevet av en vekst på 49 prosent i annonseinntektene. TradeWinds og Upstream bidro mest til veksten, men også Recharge og IntraFish vokste i kvartalet.

Her er det verdt å merke seg at inntektene fra papirbaserte produkter økte med seks millioner kroner, mens de digitale annonseproduktene økte med tre millioner kroner.

Ebitda viser nesten en dobling fra 2017 til 2018 til 9,6 millioner kroner.

Mynewsdesk har nedgang fra samme periode i fjor, men tjener fortsatt bra med penger på driften. Her tynger det nevnte oppkjøpet av Mention regnskapene.

«Kjøpet av Mention gir grunnlag for videre innovasjonsdrevet vekst og global ekspansjon for Mynewsdesk», melder styret i NHST.

Stø kurs fremover

Styret i NHST Media Group varsler ingen store endringer fremover.

«Konsernets strategi for å utvikle abonnementsbaserte tjenester ligger fast», skriver styret i kvartalsrapporten.

Styret mener trusselbildet og mulighetsutsiktene er uendrede:

«Den langsiktige utviklingen i annonsemarkedet er fortsatt utfordrende. Konsernet jobber aktivt med å utvikle nye annonseprodukter og -tjenester ikke minst på digitale flater».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Audis første elbil på plass i Norge
7500 nordmenn har reservert Audi e-tron, nå får de endelig mulighet til å se den.
01:35
Publisert: