Fagbladet Dagligvarehandelen bringer saker som «Russere tømmer fortsatt butikker for bleier», «Finalister i NM røkt og gravet laks 2015», «Opprør i helsekostbutikker» og «Mangel på skorpefri Jarlsberg».

Nå får bladet ny redaktør.

Bakgrunnen er at Magne Lerø og Medier og Ledelse nylig overtok publikasjonen, som er en frittstående ukeavis for dagligvarebransjen.

Der hadde Oliver Orskaug (41) startet som ansvarlig redaktør for kort tid siden.

Lerø eide fra før det konkurrerende Handelsbladet, som kommer ut på papir hver 14. dag.

Les også: Kjøper seg opp i dagligvare dnPlus

Torsdag ettermiddag ble Orskaug oppsagt av Lerø, som ønsker Handelsbladets redaktør Are Knudsen som redaksjonell sjef for de to fagpublikasjonene.

Oppsagt torsdag kveld

- Jeg fikk formelt oppsigelsen nå i kveld klokken 18.17, sier Orskaug.

Redaktøren opplyser at han allerede har vært i samtaler om to andre stillinger.

Les også: - Hvordan fungerer den hjernen?

- Saken er at Lerø har gjort et valg. Det er en eiers privilegium å velge den redaktøren han vil ha. Han orienterte meg om dette mandag. Vi ble enige om at jeg skulle dra i land den avisen som gjøres ferdig nå i kveld. Så tar noen andre over fra kommende uke, sier Orskaug.

Lerø bekrefter oppsigelsen.

- Det måtte jeg gjøre. Og så har jeg ansatt Are Knudsen. Det var ikke plass til mer enn en redaktør. Jeg hadde to meget godt kvalifiserte redaktører, så dette var et vanskelig valg, sier Lerø.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

- Hvordan fungerer den hjernen?  

Netflix for journalistikk dnPlus

Jay-Z og Beyonces Oslo-besøk ble et mareritt for VIP-sjåføren  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.