Mediehuset Dagsavisen bygger om organisasjonen som skal produsere 13 ulike nettaviser og papirutgaver, deriblant papiravisene Dagsavisen, Dagsavisen Fremtiden i Drammen og Dagsavisen Østfold i Moss og Fredrikstad samt Rogalands Avis.

Fra 1. januar 2019 har Dagsavisen også overtatt avisen Demokraten i Fredrikstad.

– Dette handler om å produsere digitalt først og så tilrettelegge stoffet for 13 ulike utgaver. Rundt halvparten av innholdet skal gå på tvers av alle utgavene. Derfor lager vi en enhet for lokal produksjon og en enhet for fellesstoff, sier sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm.

– Møtestruktur og mye annet var bygget opp for produksjon av Dagsavisen på papir, sier han.

Vil ikke stange i taket

Totalt er det 72,5 årsverk i Mediehuset Dagsavisen, der Mentor Medier er største eier med 79,6 prosent av aksjene.

– Ingen av oss ønsker at vi skal stange i taket på et tidspunkt, og i stedet vil vi sammen kjempe for å bli et stort, digitalt mediehus i nasjonal målestokk, basert på flere lokale posisjoner. Dette er nødvendig om vi skal klare vår langsiktige målsetning om gradvis å redusere behovet for offentlig støtte, sier Lysholm.

Dagsavisen mottok i 2018 vel 32 millioner kroner i pressestøtte, mens Rogalands Avis mottok 5,9 millioner kroner. Begge avisene fikk mindre enn året før, og nedgangen i statsstøtte var på til sammen 4,7 millioner kroner fra 2017 til 2018.

Den nye organisasjonen av mediehuset innebærer ifølge en melding fra selskapet tydeligere skille mellom lokale redaksjoner, inkludert de som produserer lokalt innhold i Oslo, og de redaksjonelle medarbeidere som produserer innhold på tvers i mediehuset.

Opp for Dagsavisen

Dagsavisen er eid med 92,5 prosent av Mediehuset Dagsavisen, som eier Rogalands Avis med 100 prosent.

Omsetningen i Rogalands Avis falt med nesten tre millioner kroner til 27,9 millioner kroner i 2018, og resultatet endte like under null.

Også Dagsavisen mistet 3,5 millioner kroner i omsetning, og kom ut av 2018 med driftsinntekter på snaut 120 millioner kroner. Likevel klarte avisen et resultat før skatt til 5,3 millioner kroner, en økning på to millioner kroner sammenlignet med 2017.

To ledergrupper

Såkalt strategisk ledergruppe i Mediehuset Dagsavisen består i den nye modellen av:

 • Eirik Hoff Lysholm (sjefredaktør/administrerende direktør).
 • Nina Kordahl (direktør for alle fellesfunksjoner).
 • Bente Rognan Gravklev (redaktør for lokalt innhold i Oslo).
 • Bjørn G. Sæbø (sjefredaktør i Rogalands Avis).
 • Henriette Ydse Krogstad (redaktør i Demokraten og Moss Dagblad).
 • Katrine Strøm (redaktør i Fremtiden).

Fellesredaksjonen som skal produsere for alle enheter ser slik ut: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 • Eirik Hoff Lysholm (sjefredaktør/administrerende direktør).
 • Lars West Johnsen (politisk redaktør).
 • Iselin Stalheim Møller (reportasjeleder uriks).
 • Mode Steinkjer (kulturredaktør).
 • Lyses ut: Stilling som redaktør for Dagsavisen-familiens nasjonale, politiske nyhets- og reportasjedekning.