Tvillingbrødrene og milliardærene David og Frederick Barclay, som blant annet eier det fasjonable Ritz-hotellet i London, den konservative avisen the Telegraph og nettbutikken Shop Direct, går inn med en halv milliard pund i det Financial Times beskriver som et «skrantende imperium».

Brødrene skal være midt i en prosess med å selge luksushotellet Ritz, og vurderer også et salg av avisen Telegraph.

Sistnevnte har sågar vært gjenstand for en kjøpshenvendelse fra Daily Mail and General Trust (DMGT), som eier tabloidavisen Daily Mail. Dette skal derimot ha blitt avslått.

Det var den engelske avisen Financial Times som først omtalte saken.

Vil ha milliarder for Telegraph

De to brødrene har nemlig godkjent en fullstendig gjennomgang av selskapene de kontrollerer. De siste 18 månedene har de sprøytet inn totalt 325 millioner pund i imperiet, og det siste kapitalinnskuddet i Shop Direct tar totalen opp til 500 millioner pund.

Det tilsvarer omtrent 5,9 milliarder norske kroner.

Ifølge kilder FT har snakket med, vurderer brødrene å selge Telegraph Media Group for å adressere «ulike familiære prioriteringer». Dette til tross for å ha avslått den nylige henvendelsen fra DMGT.

Tidligere har potensielle kjøpere blitt skremt av prisen, som angivelig skal ligge på det Barclay-brødrene betalte for avisen i 2004 – hele 665 millioner pund. Det tilsvarer omtrent 7,8 milliarder norske kroner.

Siden Barclay-brødrene tok kontroll over avisen har resultatene blitt svakere og svakere. Til tross for et resultat før skatt på omtrent ni millioner kroner i fjor, skriver FT at det er en nedgang på hele 94 prosent, sammenlignet med året før. Registre viser også at brødrene har økt sin finansielle støtte til avisen.

Milliardærgreve

Daily Mail and General Trust eies av den fjerde greven av Rothermere, Jonathan Harmsworth. Han er barnebarnet til mediemogulen Harold Sydney Harmsworth, som i sin tid grunnla det som skulle bli tabloidavisene Daily Mail og Mail on Sunday.

Ifølge Forbes er Jonathan Harmsworth god for vel én milliard dollar.

Skulle Harmsworth få kloen i Telegraph, vil han kontrollere et medieimperium som består av flere konservative mediehus i hele Storbritannia. Han eier fra før av Daily Mail og Metro, og vil med et eventuelt Telegraph-oppkjøp nærme seg Rupert Murdochs News Corp i sirkulasjon i Storbritannia. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.