Rolf Sønstelie (52) og Thomas Manus Hønningstad (42) blir henholdsvis redaktør og administrerende direktør i VGTV.

VGTV har 61 ansatte. Selskapet omsatte for 116 millioner kroner i 2017, med et resultat før skatt på minus 17,4 millioner kroner.

Siden VGTV ble skilt ut i et eget selskap i 2014 har omsetningen økt jevnt, mens det på resultatsiden har gått tyngre – med resultater før skatt på mer enn minus 210 millioner kroner akkumulert.

«Dyktige og energiske»

– Vi har fått ansatt to dyktige og energiske ledere – som begge kjenner VGTV meget godt. Rolf kommer til å drive VGTVs redaksjon fremover med sin journalistiske kraft og styrke, og sørge for at levende bilder får en større og større plass i all nyhetsformidling fra VG i tiden som kommer. Thomas har strategiske og kommersielle evner som vil bety at VGTV kommer til søke spennende partnerskap med rettighetshavere, innholdsleverandører og andre aktører vi ser at vi kan «leke» med – til beste for alle VGs brukere, sier styreleder Torry Pedersen i en pressemelding.

De to tar over etter Helje Solberg, som gikk til NRK tidligere i høst.

– VGTV har vokst til å bli en helt annen operasjon enn hva det var for bare et par år siden, og i tråd med de høye ambisjonene vi har for ytterligere utvikling, vekst og partnerskap, mener vi det nå er riktig å fortsette med en to-ledermodell, sier Torry Pedersen.

«Labben i VG»

De to nyansatte sjefene har begge bakgrunn fra VGTV: Sønstelie har vært redaksjonssjef i selskapet siden oktober 2015, mens Hønningstad har vært strategidirektør de siste fem årene.

– Det er en ære og et privilegium å få være med på å lede det mest innovative og fremtidsrettede miljøet i norsk medieverden. VGTV er et unikt miljø, med de flinkeste folkene jeg kjenner. De er lengst fremme på visuell historiefortelling i Norge. På kort tid er vi blitt først og best på breaking news, og slår konkurrenter med langt mer ressurser enn oss. Nå lager vi også VGs nyhetsoppdateringer på lyd. VGTV er labben i VG, sier Rolf Sønstelie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.