– Agderposten Medier har vært en seriøs og dedikert eier for Demokraten de siste årene, men både Agderposten Medier og vi mener avisen passer bedre inn i vårt nettverk av konkurranseutsatte nummer to-aviser, sier Eirik Hoff Lysholm, administrerende direktør og sjefredaktør i Mediehuset Dagsavisen i en pressemelding.

De siste årene har Dagsavisen kjøpt opp lokalaviser flere steder i landet, blant annet Rogalands Avis og Fremtiden i Drammen.

Ifølge pressemeldingen tar de over eierskapet i Demokraten 1. januar. Lysholm sier i pressemeldingen at de har en modell som de mener kan bidra til at Demokraten overlever og får gjennomført en digital transformasjon.

Konsernsjef i Agderposten Medier sier at de tror Dagsavisen har bedre kompetanse, innsikt og teknologi til å lykkes med å videreutvikle Demokraten.

– Agderposten Medier ønsker Dagsavisen lykke til med satsingen i Fredrikstad, som de har de beste forutsetninger for å lykkes med. Agderposten Mediers driftsmodell for lokalaviser med en sterk markedsposisjon ute i distriktene, har ikke vist seg like godt egnet for Demokraten, sier han i pressemeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hvor mange forsøk Bård Tufte Johansen trengte for å levere Nytt på nytt-vitsen
Hvor vanskelig er det å være komiker med fullsatt tv-studio?
02:09
Publisert: