– Sammensetningen sikrer et styre med kompetanse både innen økonomi og administrasjon i tillegg til kunst- og kulturfaglig kompetanse. Samlet sett besitter styret bred og relevant kompetanse for å håndtere de viktige strategiske utfordringene for Operaen fremover, sier kulturminister Trine Skei Grande i en pressemelding.

Willand og Thorsen overtar for Päivi Kärkkäinen og Harald Espedal. Styreleder Anne Carine Tanum og styremedlemmene Jan Petersen, Håkon Berge og Gro Bergrabb er gjenvalgt.

Sarah Willand har vært organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 siden 2014. Tidligere har hun vært HR- og kommunikasjonsdirektør i Egmont Publishing. Rolf Thorsen har vært administrerende direktør i Selvaag Bolig siden mai i år.

Den Norske Opera & Ballet er heleid av staten, og har siden 2008 holdt til i Operahuset i Bjørvika, bare ett steinkast unna TV 2s nye lokaler. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.