Det bekrefter Vareide i en pressemelding fra Aschehoug Forlag, som gir ut 27-åringens selvbiografi «Kongen av gutterommet» 15. januar.

- Vi har fått til absolutt alt vi noen gang kunne ha drømt om, og enda mer. Prebz og Dennis har fått til alt vi kunne få til. Vi har nådd vårt potensial, og vår storhetstid er over. Vi gir oss på topp og som veldig gode venner, sier Vareide i pressemeldingen.

Kanalen legges ned i starten av mars, bekrefter Vareide til DN.

Vareide sier til DN at han slutter fordi han synes det er fint å gi seg på topp.

– Vi er inne i det sjette året nå, noe som i seg selv er lenge for en Youtube-kanal. I tillegg er vi fremdeles gode venner. Det er ingen gnister mellom oss, noe som er en bragd i seg selv, sier han.

Gir seg ikke helt på Youtube

Vareide forklarer at han har gått med tanker om at han har lyst til å vie tiden sin til andre prosjekter enn «Prebz og Dennis» i et års tid. Han kommer imidlertid ikke helt til å slutte som youtuber, og skal fortsette å bruke sin personlige kanal – «DennisErTeit».

På spørsmål om hvordan det har vært å være Norges mest populære norskspråklige Youtube-kanal, svarer Vareide at det har vært «et eventyr».

– Det har gått langt over forventningene. Vi trodde dette var et nisjeprosjekt med to gutter som spilte dataspill og filmet det, men har videreutviklet både oss selv og innholdet, sier han.

– Er grunnen til at dere slutter at dere er i ferd med å vokse fra «Prebz og Dennis»?

– På en måte. Det har vært en lang prosess det siste året, og det er vanskelig å trekke alle i samme retning hele tiden, sier han.

Holdt på siden 2012

Youtube-kanalen Prebz og Dennis har Vareide drevet med venn og forretningspartner Preben Fjell (27) siden 2012.

Prebz og Dennis: The Movie.
Prebz og Dennis: The Movie. (Foto: Nordisk Film)

På de seks årene har kanalen skaffet seg nærmere 247.000 abonnenter, og er med det Norges største kanal på videonettstedet. Videoene deres har til sammen over en halv milliard visninger på Youtube.

I fjor lanserte duoen kinofilmen «Prebz og Dennis: The Movie», som ble sett av mer enn 41.000 nordmenn.

Avslutningsturné og OL

Fjell og Vareide er imidlertid ikke helt ferdige i rampelyset enda. Nylig ble det kjent at duoen er hyret inn av Eurosport for å underholde tv-seere under OL i Pyeongchang i februar.

Vareide sier at forlaget i utgangspunktet spurte om en «Prebz og Dennis»-bok, men at det var han som var mest lysten på et bokprosjekt. Han sier videre at boken handler om historien til «Prebz og Dennis», veksten til Youtube og andre ting – som «Farmen kjendis».

«Prebz og Dennis» skal også fullføre en turné og gjøre ferdig sponsoroppdraget før de gir seg i mars.

– Og vi har en del videoer som vi må få gjort ferdig, sier Vareide.

Vareide er for tiden å se på skjermen i «Farmen Kjendis», men har de siste ukene vært i nyhetene fordi han saksøkte en annen youtuber for ærekrenkelser. Fredag kom dommen, der Vareide vant frem, og ble tilkjent oppreisning på 50.000 kroner.

Tidligere i januar ble det kjent at Preben Fjell og kjæresten Ida Isachsen Førsund (21) venter barn til sommeren. Paret har vært sammen i to år.(Vilkår)

Youtube-profil Dennis Vareide: – Deilig. En knusende dom.
En av Norges fremste youtubere, Dennis Vareide (27), vant søksmålet mot youtuberen Benjamin Falmark Foss (19), som ble dømt til å betale oppreisning på 50.000 kroner og saksomkostninger på 90.000 kroner.
02:50
Publisert: