Det kommer frem i pressemeldinger fra både Norges Fotballforbund og Discovery.

– Før jeg begynte i Discovery hadde jeg knapt hatt en jobb i mer enn to år av gangen. Nå har jeg vært i Discovery i 6,5 år. Det kan bli en rekord som blir vanskelig å slå, sier Jan-Erik Aalbu i meldingen.

Discoverys sportssjef synes det er leit å forlate gode kolleger. Men ser frem til nye utfordringer.

– Da tilbudet kom, føltes det riktig å prøve noe nytt. Jeg kjenner UMC og folkene som jobber der svært godt. UMC har de siste årene vært med å løfte Eliteserien, norsk toppfotball og flere andre store sportsrettigheter som TV-produkt, sier Aalbu.

Eirik Koren blir midlertidig leder for Discoverys sportsavdeling, melder Discovery. Han har jobbet i Eurosport siden 2014, og var med å lansere Eurosport Norge.

Får skryt fra sjefen

Ullevaal Media Center (UMC) produserer studiosendinger for flere av Discoverys sportssendinger, og Aalbu kommer dermed til å jobbe tett med sin gamle arbeidsgiver også i tiden fremover.

Han får gode skussmål fra Discoverys nyansatte toppsjef, Tine Austvoll Jensen.

– Jan-Erik er en lagbygger. Det har han med seg fra idretten og trenerkarrieren. I Discovery har han virkelig brukt disse egenskapene godt. Da Jan-Erik begynte, besto sportsavdelingen av to personer og han var én av dem. Nå teller vi godt over 20 hoder, samt et stort produksjonsteam, sier hun.

Aalbu sitter i stillingen som sportsdirektør i Discovery Networks ut juli.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En helt spesiell laksecamp
I togvogner over Namsen har Torger Haugen og Elizabeth Hamsund realisert en drøm.
01:32
Publisert: