Dermed havner seerfavoritter som «Cinderella», «The Simpsons», «Star Wars» og «Spiderman» i samme Disney-univers. Fra før av kan Disney-sjef Bob Iger vise til en portefølje som inkluderer Marvel Studios, Lucasfilm og Pixar, i tillegg til alt av innholdet i 20th Century Fox.

Med den voksende innholdsbredden, baner Disney vei for sin nye strømmetjeneste Disney Plus. Selskapet vil konkurrere med Amazon og Netflix om titterne, og de har allerede avsluttet en strømmeavtale med Netflix, noe som gjør premiereklare «Captain Marvel» til den første nye Disney-filmen som ikke tilbys på Netflix.

Med Fox-oppkjøpet har Disney også sikret seg eierandeler i den amerikanske strømmetjenesten Hulu.

I 2017 påbegynte Disney og Comcast en budkrig om Fox' underholdningsvirksomheter, men Comcast falt av i fjor. Disney-overtakelsen kan få store følger for mange av Fox' ansatte, og så mange som 5.000 kan bli oppsagt, ifølge analytikere, skriver CNN.

Rupert Murdochs sønn, Lachlan, er ventet å ta over en nedslanket versjon av Fox, som skal inkludere konservative Fox News, Fox Sports og Fox' kringkastingsnettverk.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hackere vil angripe arbeidsgiveren din. Slik unngår du å bli «døren» inn
DNs teknoekspert forklarer.
02:41
Publisert: