Det skriver VG.

17. februar publiserte Dagens Næringsliv et åtte sider langt intervju med blogger Caroline Berg Eriksen i kjølvannet av bloggskandalen på nyåret.

Få dager senere ble avisen klaget inn for Pressens Faglige Utvalg, PFU. Årsak: Journalisten Jonas Forsang er personlig venn av bloggerens PR-rådgiver Magnus Rønningen - og skal ha fått hjelp fra ham til å skaffe kontaktinformasjon til Eriksen.

Under dagens møte ble det klart at PFU ikke feller DN for intervjuet, men de kritiserte likevel avisen for å ikke informere sine lesere tilstrekkelig om de nære bindingene.

«Utvalget mener det ville vært positivt for DNs troverdighet om DN hadde gjort leserne oppmerksomme på det nære vennskapet mellom artikkelforfatteren og intervjuobjektets PR-ansvarlig, men at det ikke innebærer et presseetisk brudd at avisen unnlatet å informere om dette», går det frem i PFU's innstilling.

Tar dissens

Journalistrepresentant Liv Ekeberg var mer kritisk. Hun mener DN fokuserer mer på Peter Peters enn nødvendig, og ikke Magnus Rønningen, som er bloggerens PR-rådgiver, skriver Journalisten.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.