Charles og David Koch eier konsernet Koch Industries, som omsetter for mer enn 100 milliarder dollar i året. Brødrene er store velgjørere for det republikanske organisasjoner og kandidater, men også sterke motstandere av president Donald Trump.

Søndag kveld norsk tid ble det kjent at Koch Industries' investeringsselskap, Koch Equity Development, kjøper en fjerdedel av mediekonsernet Time Inc.

2,8 milliarder dollar

De resterende tre fjerdedelene kjøpes av mediekonsernet Meredith Corp, som fra før av eier livstilssmagasiner som Better Homes og Gardens. Time Inc. eier på sin side kjente magasiner som Time Magazine, People, Sports Illustrated og Fortune.

Trump sa i helgen at han takket nei til å bli årets person i Time Magazine, slik han ble i fjor. Dette avfeide Time.

Oppkjøpet bekreftes av Meredith på sine hjemmesider. Der skriver selskapet at verdien på transaksjonen er 18,50 dollar per aksje – som totalt gir en verdi på 2,8 milliarder dollar. Det tilsvarer rundt 23 milliarder kroner etter dagens kurs.

Ingen styreplass

Nyhetsnettstedet Axios skriver at Koch-brødrenes inntog i medieverden vil føre til at det stilles spørsmål om den redaksjonelle friheten i Time og Fortune, men ifølge Merediths hjemmesider kommer ikke Koch til å ha styreplass i det sammenslåtte selskapet.

– Koch Equity Development kommer ikke til å få en plass i Merediths styre og vil ikke ha noen innflytelse på Merediths redaksjonelle eller operasjonelle drift, skriver selskapet.(Vilkår)

– Dette er jo bare helt fantastisk
Joker kjøpmann Dag Halvosen har fått nye digitale hjelpemidler.
01:20
Publisert: