– Vi er nervøse for å bli hacket, og at informasjonen som kommer ut blir forvrengt, sier redaktør for nyheter og reportasjer i The Washington Post, Cameron Barr.

Det forteller Barr i et intervju med VGs kommentator Anders Giæver under Mediedagene i Bergen torsdag morgen.

The Washington Post har sammen med The New York Times avslørt en rekke større nyheter om Donald Trump siden han ble president i januar i fjor.

Dekker Trump hele døgnet

Barr har vært ansatt i The Washington Post i over 14 år, og har vært redaktør for redaksjonen som dekker USAs president siden 2015. Han innrømmer at det er krevende å følge med på Trumps mange krumspring gjennom døgnet.

– Det er forskjellige avdelinger som dekker det han gjør. Men vår «hvite hus-kjerne» består av syv personer. Det er vi nødt til å ha når presidenten plutselig tvitrer klokken seks om morgenen. Donald Trump er en 24-timers nyhetssyklus, sier avisredaktøren fra scenen i Bergen.

Barr forteller også at alle journalister i avisen tar sine forholdsregler når saker om Trump skal diskuteres – både internt og eksternt.

Lekkasjer fra Det hvite hus

– Vi bruker krypterte meldingstjenester. Til og med i vårt eget nyhetsrom bruker vi Signal (kryptert mobilapp, journ. Anm) for å diskutere tips. Men jeg har også reportere som ikke tørr å snakke med kilder over telefon eller via epost. Da blir det ofte møter på benker i parker. Det er litt «tilbake til fremtiden», sier han.

– Er det vanskeligere å få kilder i Det hvite hus med Donald Trump som president enn det var med Obama? Spør Giæver

– På mange måter er det enklere. Men i alle regjeringer, så har du personer som lekker informasjon. Det er ikke noe nytt. Mange er ikke enige med det som skjer i Det hvite hus, og da er de villig til å snakke med oss. Likevel er det jo risikabelt. Men mange er villig til å ta den risikoen fordi de ønsker at sannheten skal komme ut, sier han.

Barr understreker samtidig at det var flere lekkasjer som ble etterforsket offentlig da Barack Obama var president.

– Men vi har hørt at det har skjedd mye i kulissene med Trump også, sier han.(Vilkår)

Dette ser de store bedriftene etter hos gründere
Espen Wiik fra Orkla Ventures røper hva de store bedriftene ser etter i første møte med en startup.
02:04
Publisert: