Michalsen er ansatt som sjefredaktør og administrerende direktør i E24 Dine Penger as.

Det melder Medier24.

– Noen ganger får du utfordringer du ikke kan si nei til. Jeg er plaget av et veldig stort konkurranseinstinkt, og dette var en mulighet som trigget meg veldig. Så kommer det sikkert overraskende på noen – meg selv inkludert – at jeg fikk den jobben, sier Michalsen til DN.

Får millionlønn

Han startet nettsiden Medier24 i desember i 2014, og stiftet aksjeselskapet Medier24 as den påfølgende sommeren. I 2017 omsatte Medier24 for 4,3 millioner kroner – med et driftsresultat på 890.000 kroner. Selskapet har fire ansatte – Michalsen inkludert.

Nå tar nordlendingen over et medieselskap med 45 ansatte og en omsetning på nær 80 millioner kroner.

Da Medier24 i begynnelsen av juni publiserte en artikkel som spekulerte i hvem som kunne bli ny E24-redaktør, var ikke Michalsens navn nevnt.

– Mine kolleger har ikke visst at jeg var aktuell for den jobben før inntil 24 timer siden. På en snedig måte holdt jeg meg også unna publiseringen av den saken. For å si det sånn – jeg har vært på usedvanlig mange «legetimer» den siste måneden, humrer Michalsen.

Han forteller at han fikk en henvendelse om han kunne være interessert i jobben.

– Da jeg fikk vite mer, ble jeg bare mer og mer interessert. Da vi var i mål med prosessen og tilbudet kom, var det bare å kjøre på.

«Joggenettverk»

Michalsen blir nå redaktør i samme mediekonsern som blant annet Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen.

Michalsen har tidligere postet bilder av de to fra løpeturer i sosiale medier.

Han har også vært på joggetur med tidligere E24-redaktør Per Valebrokk.

– Det begynner å bli lenge siden Espen Egil var med på løpetur. Per var med en gang. Det er ikke akkurat et hemmelig nettverk. Det er veldig sjelden og det går veldig sakte, sier Michalsen.

Han sier videre at han vanligvis jogger med Enerwe-gründer Chul Aamodt og Amedia-direktørene Anders Opdahl og Jostein Larsen Østring.

Ny eier

Michalsen sier at det er naturlig å finne «en løsning» for aksjene han eier i Medier24. Michalsen eier i dag 55 prosent av aksjene i Medier24 as gjennom selskapet Caroliussen Eftf. as.

– Er Schibsted en mulig eier?

– Det jeg kan si er at det ikke har vært en del av diskusjonen om min ansettelse i E24. I utgangspunktet skal Medier24 drives videre slik det er nå, sier Michalsen.

I et intervju med Medier24 avslører Michalsen at han i den nye jobben kommer til å ha en grunnlønn på 1,2 millioner kroner. I tillegg kommer pensjon- og bonusordninger.

Michalsen begynner i den nye jobben 1. august. Frem til det er han fremdeles daglig leder i Medier24, men fra i dag slutter han som sjefredaktør.

Styreleder Nina Refseth i Medier24 as sier det er naturlig at Michalsen nå selger disse aksjene.

– Det er nok et ønske om at han selger, og det er naturlig at vi finner en annen eier.

– Er E24 eller deres eier Schibsted en mulig eier av Medier24?

– Vi har ikke diskutert mulige eiere enda, og det finnes nok flere alternativ enn det, sier Refseth.

Ny redaktør

Erik Waatland, som er journalist og vaktsjef i Medier24, er konstituert ny redaktør i Medier24.

Han henviser til styret når det gjelder spørsmål om ny eier.

– For min del har jeg ti prosent. Vi fikk sjokknyheten for kort tid siden, så vi har ikke fått tenkt så mye på det. Gard har sagt at han må selge seg ut, og det forventer vi også at han gjør. Han kan ikke sitte i E24 og eie aksjer i Medier24. Det sier han selv også, sier Waatland.

– Det er styremøte på fredag, da regner jeg med vi får noen avklaringer, sier han.

– En kunne jo tenke seg at Schibsted kjøpte ut Michalsen?

– Det har jeg ingen formening om.

– Hvordan skal dere klare dere uten Gard?

– Medier 24 har jo gått fra å være en enmannsblogg til å bli en velfungerende redaksjon. Gard har vært den synlige, men Medier24 er et teamarbeid, så dette kommer til å gå veldig bra. Jeg er ikke bekymret, sier Erik Waatland.

Overtar etter Valebrokk

Jobben som sjefredaktør i E24 har vært ledig siden Per Valebrokk sluttet i april, for å bli partner pr-byrået Storm Communications, som er eid av Petter Stordalen og Kruse Larsen.

Styreleder Christian Haneborg i E24 sier at det var stor interesse for stillingen.

– Valg av ny leder har i stor grad vært ett retningsvalg. Med Gard tar vi ett aktivt valg om mer fart og offensivitet, med mål om å ta posisjonen som Norges desidert viktigste næringslivsavis. Gard er ung, uredd, ambisiøs og rett og slett veldig dyktig. Vi er sikre på at Gard har evnen til både å bevare det E24 er gode på, og samtidig utvikle E24 på flere nye områder, sier Haneborg i en pressemelding.(Vilkår)

– Vi har ikke gjort noe ulovlig
Anita Krohn Traaseth beklager ansettelsen av Katharina Andresen. – Vi har ikke gjort noe ulovlig, men vi er villige til å endre praksisen. Jeg forstår at det har blitt støy rundt ansettelsen.
04:18
Publisert: