– Vi jobber med å få en oversikt prøver å se etter muligheten for å sikre videre drift. Det er selskapets styre som har begjært oppbud, sier bostyrer Ellen Synnøve Schult Ulriksen i advokatfirmaet Haavind til DN.

Onsdag ble det begjært oppbud i Easy2you – Distribusjon og Hjemlevering as.

Årsaken er store tap på Easy2you-konsernets postvirksomhet. Selskapet omsatte i 2017 for 160,8 millioner kroner, med et resultat før skatt på minus 26 millioner kroner.

– Dette gjelder den tapsbringende postvirksomheten som vi la ned i januar. Å drive postvirksomhet – det vil si adressert post og uadressert reklame – er ikke bærekraftig, sier administrerende direktør Espen Slyngstad i Easy2you-konsernet.

Easy2you-sjef Espen Slyngstad.
Easy2you-sjef Espen Slyngstad. (Foto: Easy2you)

Han opplyser om at omsetningen i 2018 var på omtrent samme nivå som 2017, men at tapet innen postdistribusjon var noe høyere enn året før.

– Konkursen gjelder kun delen av omsetningen i konsernet som medfører tap. Nå fokuserer vi på hjemlevering og teknologi, sier Slyngstad.

Gamle Kvikkas og Norpost

Easy2you as het tidligere Novela Logistikk og tok over tidligere Kvikkas, før det kjøpte konkursboet til Norpost i fjor.

Selskapet er kanskje mest kjent for å levere lørdagsaviser i hele Norge på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

– Departementet forventer at selskapet leverer i tråd med avtalen, og har fått forsikringer fra selskapet om at lørdagsavisene vil bli levert som normalt både kommende lørdag og i tiden fremover, skriver kommunikasjonssjef Susanne Moen Stephansen i Samferdselsdepartementet i en epost.

I november ble det kjent at selskapet inngikk et samarbeid med logistikkgiganten Schenker om levering av varer på dør i hele Norge.

Selskapet meldte på sine egne nettsider 29. januar at det går ut av postlevering fra og med 1. mars.

– Etter vår vurdering er det en overkapasitet på tilbydersiden i markedet, noe som gjør det utfordrende å sikre en langsiktig bærekraftig drift, samtidig som det er miljømessig uheldig at opptil tre post – og distribusjonsselskaper besøker de samme postkassene to dager i uken, skrev Slyngstad på Easy2yous nettsider da.

Rammer ikke avislevering

– Dette rammer ikke andre deler av konsernet, som for eksempel avislevering eller hjemleveringsavtalen deres med Schenker?

– Det er helt upåvirket og står seg, sier Slyngstad.

Slyngstad sier at Easy2you har lagt inn et bud på boet i Easy2you Distribusjon og Hjemlevering.

– Vi forventer å skrive en avtale i kveld, sier Slyngstad.

Det er de ansatte i selskapet som er det viktigste delen av boet. Disse vil få tilbud om nye stillinger i andre deler av konsernet.

– Det er ikke snakk om noe nedbemanning her, da vi kjørte dette i januar. Det er ulike stillingsbrøker, men rundt tre hundre heltids- og deltidsansatte, sier Slyngstad.

Departementet har avtale med Easy2You – Logistikk og transport as om lørdagsdistribusjon av aviser i områder uten egne avisbudnett. Departementet forventer at selskapet leverer i tråd med avtalen, og har fått forsikringer fra selskapet om at lørdagsavisene vil bli levert som normalt både kommende lørdag og i tiden fremover.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette ser Nordic Impact-sjefen etter når hun skal være med og kåre norske ledestjerner
Siviløkonom Cilia Holmes Indahl ser etter unge som utfordrer det etablerte når hun i lag med resten av juryen skal kåre 30 under 30.
00:58
Publisert: