– Jeg har vært her i over ti år og jobbet tett med etter hvert en liten rekke administrerende direktører – tre i tallet, faktisk. Ved et lederskifte er det naturlig å vurdere sin egen tidshorisont, og for meg ble da konklusjonen at jeg er klar for en forandring nå, skriver ansvarlig redaktør og direktør Kjersti Mo i Egmont Publishing i en intern epost.

Ved et lederskifte er det naturlig å vurdere sin egen tidshorisont, og for meg ble da konklusjonen at jeg er klar for en forandring nå
Kjersti Mo

– Det har vært både spennende og krevende år, og jammen har vi fått til mye også. Så blir vi aldri ferdige, heldigvis kan vi kanskje si? Men likevel er det på tide å la noen andre ta over, skriver hun.

Hun understreker at det blir trist å forlate kollegene i Egmont, og at det har vært en fin og lærerik tid.

I oktober i fjor ble det kjent at Egmont Publishing skal spare 23 millioner og kutter 29 årsverk. Kvinne- og livsstilsmagasinene fjernet alle faste journalister for over tre år siden. Nå ryker enda flere redaksjonelle medarbeidere fra mediekonsernet.

Magasinforlaget Egmont Publishing står for utgivelser som Her og Nå, Kamille, Det Nye og Vi Menn.

I dag benytter kvinne- og livsstilsmagasinene kun frilansere, mens de øvrige bladene har en felles «pool» med reportere og deskjournalister som leverer og bearbeider stoff til alle titlene.

Ansvarlig redaktør og direktør for virksomhetsområdet «magasin og målgruppe», Kjersti Mo, sa til DN i fjor høst at leserne langt ifra har sviktet Egmonts utgivelser. Det bekreftet ferske tall fra Mediebedriftenes Landsforening, som viste at 19 av Egmonts 26 publikasjoner hadde leservekst i fjor.

– Print er fortsatt viktig, men vi ser at annonsørene ønsker andre, digitale formater. Det er mye av bakgrunnen for de organisatoriske endringene vi gjennomfører, sa Mo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

29 år med Ruzicka: – Våre veier skilles ikke
Dette ser Stein Erik Hagen etter i ny Orkla-sjef.
01:29
Publisert: