Facebook har allerede styrket innsatsen for å fjerne falske brukerkontoer, strupe spredning av falske nyheter og ta grep mot uærlige aktører, skriver selskapet i en pressemelding.

Men nå vil Facebook gjøre enda mer.

Et nytt verktøy skal derfor lanseres i mars som skal bidra til å forhindre utenlandsk innblanding i valget til nytt EU-parlament.

Samtidig skal politisk reklame på Facebook merkes bedre, og politisk reklame skal kun tillates fra autoriserte aktører som Facebook kjenner identiteten til.

Facebook varsler også nye tiltak mot falske nyheter, med strengere kontroll og mer faktasjekk.

EU-kommisjonen har tatt initiativ til samarbeid med både Facebook og andre store internettaktører for å forhindre at EU-valget påvirkes av desinformasjon.

Kampanjen kommer som svar på avsløringer om utenlandsk innblanding og misbruk av sosiale medier foran folkeavstemningen om brexit i Storbritannia og foran presidentvalget i USA i 2016.

Bekymringen er spesielt stor for russisk innblanding i EU-valget, som går av stabelen i slutten av mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Idar Vollvik: - Slik blir du raskt rik... Og sånn unngår du skivebom
01:07
Publisert: