– Jeg synes det er ekstremt gøy og en jobb det blir lett å motivere seg til, sier Gudbrandsen til DN.

Hun ble presentert som sjefredaktør på et allmøte fredag, etter å ha vært konstituert sjefredaktør siden november.

– BT er en utrolig viktig avis, ikke bare i Bergen, men fordi vi er det største mediehuset utenfor Oslo. Et sterk og slagkraftig BT er viktig ikke bare for bergensere, men for det norske mediemangfoldet og en stemme som blir hørt, sier Gudbrandsen.

I den nye toledermodellen som skal implementeres i mediehuset, sier Gudbrandsen at hun vil få mer tid til å dedikere seg til journalistikken og det redaksjonelle i avisen.

Fornøyd styreleder

– Frøy Gudbrandsen er en erfaren medieleder, som kjenner politikken og samfunnslivet i Bergen og på Vestlandet meget godt. Jeg er glad for at hun har takket ja til å ta på seg denne oppgaven, sier Øyulf Hjertenes, styreleder i Bergens Tidende, til egen avis.

I en pressemelding sier Gudbrandsen at de skal gjøre mye gøy fremover.

– Bergens Tidende har en utrolig viktig rolle på Vestlandet, fordi vi dekker regionen på en måte ingen andre gjør. Vi har derfor også en viktig funksjon i det nasjonale medielandskapet. Å få lov til å lede BT krever mye, men vi har alle forutsetninger for å lykkes. Ikke minst fordi vi har enormt flinke og ambisiøse folk, sier hun.

Vurderte et tosifret antall kandidater

Avisens styre vurderte et tosifret antall antall kandidater til jobben før valget til slutt falt på Gudbrandsen.

Hun har vært i avisen siden 2012, og har de siste fire årene hatt stillingen som politisk redaktør. Opprinnelig er hun fra Drammen, men har bodd i Bergen siden 2002.

Samtidig opplyses det i pressemeldingen at mediehuset Bergens Tidende går over i en toledermodell, der BT og Stavanger Arbeiderblad skal ha felles daglig leder.

Før en permanent løsning er på plass vil Grethe Wiig Samdal fungere som konstituert daglig leder i BT. Ansettelsen av den daglige lederen er ventet å skje i løpet av vinteren. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.