TV 2s mangeårige politiske kommentator Stein Kåre Kristiansen dropper planene om en ny sesong av det politiske talkshowet «Kristiansen & Strand».

Like før sommeren ble det kjent at Kristiansen skulle begynne i pr-byrået Gambit.

Både han og TV 2 mente dette ikke var noen hindring for at Kristiansen kunne gyve løs på en ny sesong av tv-programmet der de to kommentatorveteranene har kommentert og diskutert livet på Løvebakken.

Les også: Flytter stor stjerne til liten kanal

Levde på Stortinget

- Jeg trakk litt i nødbremsen i slutten av forrige uke. Da hadde jeg vært i mitt nye liv i tre uker etter sommerferien. Jeg bruker mesteparten av min tid på den nye jobben. Vi skulle starte sesongen med «Kristiansen & Strand» den 19. september. Men jeg så at jeg ikke klarer konsentrere meg og jobbe nok med programmet, slik jeg har pleid å gjøre. Jeg pleide jo å tilbringe hele uken på Stortinget sammen med Arne, sier Kristiansen.

- Det ville gitt et dårligere program. Det ville ikke vært bra for TV 2 og ville heller ikke vært riktig - hverken overfor Arne Strand eller seerne, sier Kristiansen.

Skulle gjerne hørt tydeligere gråt

I slutten av forrige uke ringte han til TV 2s aktualitetsredaktør Gerhard Helskog og forklarte situasjonen.

- Hva sa Gerhard Helskog da?

- Jeg skulle selvfølgelig gjerne ønsket at jeg hadde hørt en tydeligere gråt. Men det skaper jo problemer for TV 2. Dette er det eneste debattprogrammet TV 2 har, og de ønsket seg iallfall en sesong til frem til jul, sier Kristiansen.

Ville aldri tillatt det

Etter at nyheten om Kristiansens overgang til pr-bransjen ble kjent, rykket tidligere TV 2-topp Finn H. Andreassen ut i DN med ramsalt kritikk av kanalen.

- Jeg synes det er veldig spesielt når jeg ser at Stein Kåre sier han skal kombinere politisk journalistikk med å være pr-rådgiver, sa Andreassen, som aldri ville tillatt rolleblandingen mens han var i TV 2.

Les hele saken her: TV 2-veteraner krangler om etikk dnPlus

Får ikke testet det ut

Kristiansen medgir at en ny sesong sikkert ville skapt debatt om integritet og habilitet

- Jeg mener dette hadde vært mulig med årvåkenhet og forsiktighet - og åpenhet. Men dette får vi nå ikke testet ut. Rett og slett fordi jeg ikke får nok tid til å konsentrere meg om programmet, sier Kristiansen.

- Nå er du ferdig som tv-journalist og - kommentator?

- Det høres veldig brutalt ut når du sier det slik. Men jeg opplever et fantastisk miljø og har hatt tre uker med en utrolig bratt læringskurve.

Deilig nerdete

Aktualitetsredaktør Gerhard Helskog omtaler kanselleringen av den nye sesongen med «Kristiansen & Strand» som teknisk sett helt uproblematisk ettersom programmet går på Nyhetskanalen.

- Men det er synd at en veldig fin programserie er over. Jeg har likt det programmet så godt. Det er det beste politiske programmet fra Stortinget. Deilig nerdete. Men alt har en ende.

Les også: Kristiansen kan få losjenekt dnPlus

- Har debatten om integritet og rolleblanding spilt inn?

- Den kunne selvfølgelig kommet opp i fremtiden. Vi har aldri ment dette var ukomplisert. Nå er ikke dette noe vi trenger å tenke noe mer på, sier Gerhard Helskog.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Mindre "glow" i Madcon  

Norske Google tjener ikke penger  

Sjefene mediene elsker dnPlus

Pondus-suksess til 120 millioner dnPlus

Kinoene truet med Morten Ramm-boikott

- For spesielt til å kunne vurdere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.