27. februar møttes sjefredaktør Gard Steiro, nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, stabssjef Øyvind Næss, nyhetssjef Eva-Therese Loo Grøttum og journalistene Lars Joakim Skarvøy, Eirik Mosveen, Bjørn Haugan og Marie Melgård til et oppvaskmøte om VGs håndtering av Bar Vulkan-saken.

Da hadde VG beklaget avisens fremstilling av opplevelsene Sofie (27) hadde da hun danset med Trond Giske kvelden 17. februar.

Les Alstadheims kommentar: «Mannen som ikke tok ansvar» dnPlus

Møtet er gjengitt i granskningsrapporten som ble lagt frem på en pressekonferanse onsdag kveld.

Under møtet gikk de tre journalistene Mosveen, Skarvøy og Melgård ut mot VGs håndtering og beklagelse av artikkelen som problemet i saken – ikke at VG hadde publisert saken. Journalistene kritiserte politisk redaktør Hanne Skartveits opptreden i «Debatten» på NRK – der Skartveit sa at VG hadde bommet i saken.

Kom med tilleggskommentar

«Redaktørene møtes i etterkant av dette møtet. Redaktørkollegiet blir sittende med Steiro på telefon og snakke gjennom ulike alternativer til en beklagelse som skal publiseres», heter det i rapporten.

Etter å ha lest gjennom rapporten tirsdag 26. mars kom Skarvøy med en oppfølgingskommentar:

«I møtet foreslår Lars Joakim at Gard skriver en kommentar der han i detalj redegjør for VGs arbeid i saken. Og at det utvises full åpenhet. Forslagene i møtet opplever Skarvøy at var: 1. Å beklage. 2. Å skrive en kommentar. Og at redaktørene skulle tenke på det».

Men etter møtet sendte Melgård, som er Skarvøys nærmeste kollega i VG, en epost til de andre på møtet. I rapporten kommer det frem at Melgård i eposten argumenterer mot å beklage saken.

Uenige etter rapportfremleggelse

Under fremleggelsen av rapporten onsdag kveld ble det klart at Skarvøy tar seks måneders lønnet permisjon – og at hans rolle når han kommer tilbake foreløpig er uavklart.

Steiro blir sittende som ansvarlig redaktør. Han har full tillit fra styret, ifølge styreleder Torry Pedersen.

Men Skarvøy og Steiro hadde onsdag fremdeles forskjellige forklaringer på det omstridte sitatet i intervjuet med Sofie.

I VGs rapport beskriver Skarvøy dialogen med kvinnen, Sofie, slik:

«På videoen ser man Sofie trekke seg litt vekk fra Giske på slutten. Jeg spør henne om hvorfor, og hun svarer at «jeg fikk litt nok», «det ble litt ekkelt» og hun demonstrerte for meg en slags kroppslig reaksjon med grøsninger».

Skarvøy sier i et intervju med NRK at han står på sin versjon av saken:

– Jeg kan ikke svare på hvorfor hun forteller en annen versjon av hva hun fortalte meg nå, enn det hun fortalte meg i de samtalene vi hadde sammen, sier han.

VGs sjefredaktør Gard Steiro sier på pressekonferansen at «Det får stå for hans regning».

Steiro la til at han ikke visste hvorfor Skarvøy ikke var til stede på pressekonferansen, ei heller hva journalisten ville si til andre medier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.