Håndlykken skriver i en epost at hun har ledet gjennomgåelsen siden 4. mars og bekrefter at Skarvøy bidrar med informasjon om saken.

– Lars Joakim Skarvøy er nå på jobb for å være tilgjengelig for ledelsen i forbindelse med gjennomgang av saken, skriver hun videre.

– Betyr det at Skarvøy inntil videre ikke jobber aktivt med sine egne saker – altså at han er tatt ut av nyhetsdekning?

– Nei, han jobber ikke aktivt med egne saker. Han er tilgjengelig for ledelsen i forbindelse med gjennomgangen vi har av saken.

TV 2 avslørte onsdag at kvinnen som danset med Trond Giske på Bar Vulkan i midten av februar retter sterk kritikk mot VG og arbeidsmetodene til avisen og journalist Lars Joakim Skarvøy, som var en av fire journalister med byline på saken.

Les Kjetil B. Alstadheims kommentar: Alvorlig for VG og mediene, fattig trøst for Giske dnPlus

Kvinnen, som omtales med sitt fornavn Sofie, mener Skarvøy blant annet med viten og vilje publiserte et sitat som feilaktig fremstilte hennes opplevelser med Giske den kvelden.

- Umulig

Den siste VG-artikkelen Skarvøy har byline på ble publisert kl. 17.02 onsdag ettermiddag denne uken.

– Vår gjennomgang av saken pågår fremdeles. Saken han hadde byline på i går kommer som følge av en innsynsbegjæring han har sendt tidligere, skriver Håndlykken, før hun legger til at VG jobber intensivt med å konkludere i saken.

Nyhetsredaktør Håndlykken var på ferie da VG-saken om Giske-videoen opprinnelig ble publisert.

– Hele ledelsen er involvert i arbeidet som nå pågår, men Tora Bakke Håndlykken – som var på ferie – har ansvaret for gjennomgangen. Kan ikke svare på når den avsluttes, skriver ansvarlig redaktør og direktør Gard Steiro i VG i en epost til DN.

I et intervju på Dagsrevyen bekreftet VG-sjefen at Skarvøy i tiden fremover ikke vil jobbe med egne saker.

- Vi står i en situasjon der det er umulig for han å jobbe som journalist, sier han til NRK.

Skarvøy har hittil vist til Steiro for kommentarer om TV 2s avsløring. Han har ikke besvart DNs henvendelser om denne saken.

Tok beslutningen selv

Kvinnens egentlige fremstilling av videoen ble først kjent i en NRK-artikkel noen timer etter at VG publiserte sin sak. I ettertid beklaget både Gard Steiro og politisk redaktør Hanne Skartveit saken. Sistnevnte sa i programmet Debatten på NRK at VG hadde bommet.

Ansvarlig redaktør Gard Steiro var selv på jobb kvelden da den første saken som omtalte varselet mot Trond Giske ble publisert.

Gard Steiro, ansvarlig redaktør i VG.
Gard Steiro, ansvarlig redaktør i VG. (Foto: David B. Torch)

– Arbeidet ble besluttet iverksatt da vi beklaget og startet mandag 4. mars. Det pågår fortsatt, skriver Steiro i en epost.

Steiro bekrefter at han selv tok avgjørelsen om å publisere saken.

– Det ble stilt flere kontrollspørsmål underveis. Premisset for saken var at hun hadde følt et ubehag, hadde godkjent sitatet og var komfortabel med innholdet i artikkelen vi publiserte. Det var jeg overbevist om da vi publiserte, skriver Steiro.

Sjefredaktøren skriver at det var en annen reportasjeleder som fulgte saken tettest. En reportasjeleder er en sjef som leder journalistenes arbeid med en sak og godkjenner den før publisering.

– Men jeg ble konsultert og informert, og det var jeg som tok beslutningen om publisering, skriver Steiro.

– Har dere vurdert å hente inn noen eksterne for å granske det som har skjedd?

– Nei, det er en intern granskning.

Tema på allmøte

Jevnlig samles VG-redaksjonen til allmøte for å diskutere journalistikken deres på «10.45-møtet».

Torsdag kalte Steiro inn til et møte om saken.

– Det har vært et tungt døgn. Vi samles som vanlig klokken 1045 i sjette, skrev Steiro i en epost til sine ansatte et kvarter før møtet.

TV 2 skriver at VG-ledelsen har sittet i krisemøter onsdag kveld og gjennom torsdagen.

Avisen fjernet torsdag det omstridte sitatet fra originalsaken om Giske-videoen og la til denne meldingen i saken:

NB! Etter publisering av denne saken har kvinnen som ble filmet sagt til TV 2 at hun ikke har følt seg godt ivaretatt av VG. Hun sier situasjonen på Vulkan hele tiden var uproblematisk for henne, og hun ønsket ikke at videoen skulle bli spredt eller varslet om. VG har beklaget overfor kvinnen, og manuset er endret slik at sitatet fra henne ikke lenger er med. Denne endringen ble gjort 21. mars 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.