Alphabet hadde driftsinntekter på 39 milliarder dollar i fjerde kvartal og et resultat på 12,77 dollar per aksje.

På forhånd trodde analytikerne at selskapets inntekter ville øke til 38,93 milliarder kroner og et resultat på 10,87 dollar per aksje, ifølge data fra Refinitiv.

Det er en sterk oppgang sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Da hadde selskapet en omsetning på 32,32 milliarder dollar.

– Med store muligheter fremover, vil vi fortsette med å investere i talent og infrastruktur for å gi eksepsjonelle produkter og opplevelser til våre brukere, annonsører og partnere over hele verden, sier finansdirektør Ruth Porat i Alphabet og Google.

Til tross for resultater over forventningene faller aksjen i etterhandelen med tre prosent. Ifølge CNBC er det kostnadsvekst i selskapet som skremmer investorene.

På forhånd var det ventet en driftsmargin på 22 prosent, men resultatet endte på 21 – to prosent lavere enn tilsvarende periode i fjor.

Det er også knyttet spenning til Amazons vekst i annonsemarkedet. Lenge har Facebook og Google vært de to store ubestridte annonsegigantene, men den siste tiden har Amazons tatt stadig større markedsandeler.

Flere analytikerne hadde store forventninger til resultatet før det ble lagt frem, og har sterk tro på aksjen det kommende året.

Analytiker Colin Sebastian i Baird tror Alphabet kan bli et av årets beste kjøp, mens Ross Sandler i Barclays tror den vil gjøre det bedre enn fjorårets flate utvikling, skriver CNBC.

Dette betyr dramaet rundt Norwegian for prisen på sommerens flybilletter:

Hør podkasten «Finansredaksjonen» fra Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik selger de inn Lillestrøm til NRK
01:02
Publisert: