I fjor ga Stortinget og generalforsamlingen i NRK rikskringkasteren et oppdrag om å bidra til mer mediemangfold internt og i samarbeid med andre. Nå har distriktsredaktør Grete Gynnild-Johnsen blitt ny redaktør for satsingen.

– NRK skal være en god samarbeidspartner for lokale og regionale mediehus, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

– Som allmennkringkaster må NRK være relevant for alle. Vi skal nå fram til alle deler av befolkningen og vi skal bidra til å styrke norsk språk og kultur. Vårt mål er å styrke vårt forhold til publikum i Norge sammen med lokale og regionale mediehus, fortsetter han.

Gynnild-Johnsen har de siste årene vært sjef for alle distriktskontorene utenfor Marienlyst. Ifølge pressemeldingen starter hun i den nye stillingen om kort tid.

– Det norske mediemangfoldet er unikt. Og det er under press i en global konkurranse. Det vil være helt fantastisk om NRK sammen med øvrige mediehus kan styrke tilbudet til publikum i Norge, sier hun.

Thor Gjermund Eriksen sier at redaktøren også skal bidra til økt samarbeid også med andre kompetanse- og kunnskapsmiljøer over hele landet.

– Vi skal for eksempel utforske et utvidet samarbeid med Norges teknisk-naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim. Det kan gi oss som allmennkringkaster bedre tilgang til teknologi og kunnskap som til sist vil gi kunne gi et forbedret tilbud til publikum på alle plattformer. Slike miljøer vil også kunne finnes andre steder i landet, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Manhattans nye iøynefallende konstruksjon har en prislapp på 150 millioner dollar
01:41
Publisert: